Vištienos krūtinėlėje yra daug baltymų. Kartu krūtinėlėje yra nedaug riebalų, o tai ypač palankiai vertina mitybos specialistai. Šis produktas dažnai rekomenduojamas lieknėjant ir atsigaunant. Tačiau, kaip rodo praktika, ilgą laiką valgyti vištienos krūtinėlę sunku. Dažniausiai teigiama, kad krūtinėlė yra sausa
. Vištienos krūtinėlės sausumą lemia tai, kad joje yra mažai riebalų. Termiškai apdorojant riebalai ištirpsta, todėl mėsa tampa sausa ir net „guminė”. Yra išeitis iš šios situacijos – krūtinėlę galima paruošti pagal specialius receptus. Papasakosime jums apie vieną iš tokių gaminimo būdų.
Keptos vištienos kolobokų ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 900 g;
- Svogūnai – vnt;
- petražolių – 1 žiupsnelis;
- Žalioji paprika – vnt;
- Raudonoji paprika – vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- malti pipirai;
- Juodieji pipirai;
- pipirmėčių kmynai;
- Druska;
- Alyvuogių aliejus – 10 ml.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Bulvės – 4 vnt;
- tarkuotas čederio sūris – 50 g;
- Druska.
Padažo ingredientai:
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanduo – 200 ml.
Keptos vištienos kolobokų paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite, kol bus paruoštos. Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną perpjauti pusiau
. Susmulkinti petražoles, atsikratyti žaliosios ir raudonosios paprikos vidų, supjaustyti. Česnako skilteles
susmulkinkite
plokštelėmis, sudėkite į blenderį prie svogūnų, petražolių ir paprikų
. Daržoves susmulkinkite iki vientisos masės, perkelkite į kitą dubenį. Panašiai susmulkinkite į maltą mėsą, abi mases sumaišykite į vieną.

Į maltą mėsą įberkite maltų ir juodųjų pipirų, druskos ir kmynų, supilkite aliejų ir išmaišykite. Uždenkite faršą maistine plėvele ir palikite 30 minučių. Sutarkuokite
virtas bulves
.
Į bulvių košę sutarkuokite sūrį, pagardinkite druska ir išmaišykite
. Iš bulvių košės suformuokite rutuliukus, o iš maltos mėsos – tokius pat rutuliukus.

Iš maltos mėsos rutuliukų rankomis suformuokite plokščius pyragėlius, į kuriuos sudėti bulvių rutuliukai.

Uždarykite bulvių kukulius maltos mėsos paplotėliuose ir sudėkite juos į kepimo formą. Padažui į pomidorų pastą įpilkite vandens, mišinį supilkite į mėsos kukulius.

Kepkite indą 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Sutarkuokite sūrį, apibarstykite kolobokus ir kepkite dar 15 minučių.

Rezultatas – gardūs sultingi mėsos kolobokėliai su bulvių įdaru. Patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

