Tai pati skaniausia vištienos krūtinėlė, kokią kada nors esu valgęs. Sultingas mėsos kolobokas su bulvių įdaru

Vištienos krūtinėlėje yra daug baltymų. Kartu krūtinėlėje yra nedaug riebalų, o tai ypač palankiai vertina mitybos specialistai. Šis produktas dažnai rekomenduojamas lieknėjant ir atsigaunant. Tačiau, kaip rodo praktika, ilgą laiką valgyti vištienos krūtinėlę sunku. Dažniausiai teigiama, kad krūtinėlė yra sausa

. Vištienos krūtinėlės sausumą lemia tai, kad joje yra mažai riebalų. Termiškai apdorojant riebalai ištirpsta, todėl mėsa tampa sausa ir net „guminė”. Yra išeitis iš šios situacijos – krūtinėlę galima paruošti pagal specialius receptus. Papasakosime jums apie vieną iš tokių gaminimo būdų.

Keptos vištienos kolobokų ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 900 g;
  • Svogūnai – vnt;
  • petražolių – 1 žiupsnelis;
  • Žalioji paprika – vnt;
  • Raudonoji paprika – vnt;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • malti pipirai;
  • Juodieji pipirai;
  • pipirmėčių kmynai;
  • Druska;
  • Alyvuogių aliejus – 10 ml.

Įdaro ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Bulvės – 4 vnt;
  • tarkuotas čederio sūris – 50 g;
  • Druska.

Padažo ingredientai:

  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 200 ml.

Keptos vištienos kolobokų paruošimas:

Nuluptas bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite, kol bus paruoštos. Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną perpjauti pusiau

. Susmulkinti petražoles, atsikratyti žaliosios ir raudonosios paprikos vidų, supjaustyti. Česnako skilteles

susmulkinkite

plokštelėmis, sudėkite į blenderį prie svogūnų, petražolių ir paprikų

. Daržoves susmulkinkite iki vientisos masės, perkelkite į kitą dubenį. Panašiai susmulkinkite į maltą mėsą, abi mases sumaišykite į vieną.

Это самая вкусная куриная грудка, которую я когда-либо ела. Сочные мясные колобки с картофельной начинкой

Į maltą mėsą įberkite maltų ir juodųjų pipirų, druskos ir kmynų, supilkite aliejų ir išmaišykite. Uždenkite faršą maistine plėvele ir palikite 30 minučių. Sutarkuokite

virtas bulves

.

Į bulvių košę sutarkuokite sūrį, pagardinkite druska ir išmaišykite

. Iš bulvių košės suformuokite rutuliukus, o iš maltos mėsos – tokius pat rutuliukus.

Это самая вкусная куриная грудка, которую я когда-либо ела. Сочные мясные колобки с картофельной начинкой

Iš maltos mėsos rutuliukų rankomis suformuokite plokščius pyragėlius, į kuriuos sudėti bulvių rutuliukai.

Это самая вкусная куриная грудка, которую я когда-либо ела. Сочные мясные колобки с картофельной начинкой

Uždarykite bulvių kukulius maltos mėsos paplotėliuose ir sudėkite juos į kepimo formą. Padažui į pomidorų pastą įpilkite vandens, mišinį supilkite į mėsos kukulius.

Это самая вкусная куриная грудка, которую я когда-либо ела. Сочные мясные колобки с картофельной начинкой

Kepkite indą 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Sutarkuokite sūrį, apibarstykite kolobokus ir kepkite dar 15 minučių.

Это самая вкусная куриная грудка, которую я когда-либо ела. Сочные мясные колобки с картофельной начинкой

Rezultatas – gardūs sultingi mėsos kolobokėliai su bulvių įdaru. Patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *