Tai naudinga kiekvienai šeimininkei. Šios salotos valgomos vienu metu: skanu ir nebrangu.

Salotos visada buvo svarbus šventinio stalo patiekalas. Tai vienas paprasčiausių užkandžių paruošimo būdų. Be to, anksčiau salotos buvo ruošiamos dar paprasčiau. Senovės Graikijoje patiekalui tiesiogine prasme reikėjo žalumynų ir svogūnų

. Po kurio laiko salotas imta tobulinti, t. y. pridėti įvairių ingredientų. Iš pradžių buvo naudojamas alyvuogių aliejus ir druska, vėliau – daržovės ir grybai. Galiausiai salotos pradėtos ruošti su mėsa ir žuvimi. Dabar be daržovių, sūrių, mėsos ir žuvies salotos sunkiai įsivaizduojamos

. Paruoškime biudžetines salotas šventiniam stalui.

Salotų ingredientai:

  • Virtos filė – 200 g;
  • Šviežias agurkas – 2 vnt;
  • Marinuotas agurkas – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • petražolės – 20 g;
  • Majonezas – 3 šaukštai;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Augalinis aliejus – 22 ml.

Salotų paruošimas:

Išplakite kiaušinius atskirame dubenyje. Keptuvėje su augaliniu aliejumi iškepkite 4 plonus kiaušinių blynelius

. Ketvirtadalį svogūno supjaustykite žiedais ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kiaušinių blynelius susukite į ritinėlį ir supjaustykite plonais šiaudeliais

. Virtą filė sup

jaustykite

skaidulomis ir sudėkite į dubenį su kiaušinių šiaudeliais

.

Į salotas sudėkite keptus svogūnus ir smulkintas petražoles

. Marinuotus ir šviežius agurkus supjaustykite skersiniais ir sudėkite į salotas. Salotas pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.

Выручит каждую хозяйку. Этот салат съедают весь за один раз: вкусно и недорого

Выручит каждую хозяйку. Этот салат съедают весь за один раз: вкусно и недорого

Gausite paprastas biudžetines salotas su vištienos filė. Jos gali tapti geru šventiniu užkandžiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *