Dabar burokėliai laikomi viena sveikiausių daržovių planetoje. Jame gausu daug vitaminų ir mineralų, padedančių organizmui sveikti. Tačiau praeityje burokėliai turėjo tamsią praeitį
. Faktas, kad Mesopotamijoje burokėliai buvo tapę viešnamių prekiniu ženklu. Dėl to tyros moterys nevalgydavo ir net nelaikydavo burokėlių savo namuose. Vėliau burokėliai sugebėjo išvalyti savo reputaciją
. XVIII a. burokėliai buvo naudojami kaip kosmetikos priemonė, jais buvo dažomos lūpos ir skaistalai
. Šiuolaikinis žmogus įpratęs burokėlius naudoti pagal paskirtį. Paruoškime paprastas burokėlių salotas.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
- svogūnas – vnt….;
- morkos – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- marinuotų agurkų – 4 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- česnako – skiltelė;
- grietinė – valgomasis šaukštas;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite iki virimo, tada nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite prie svogūnų ir kepkite 7 min. Kepdami nepamirškite svogūnus ir morkas pasūdyti
. Palikite svogūnus ir morkas atvėsti. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir kartu su svogūnais ir morkomis siųskite į salotinę su burokėliais. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, suberkite juos į salotas
. Česnako skilteles išspauskite per presą, sudėkite į salotas, pabarstykite druska ir pipirais. Salotas pagardinkite majonezu ir grietine, išmaišykite.

Gausite burokėlių salotas, šiek tiek panašias į vinegretą.

Tai geras užkandis pietums ir vakarienei.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

