Burokėlių salotos – tai patiekalas iš virtų burokėlių.
Burokėliai
salotoms dažniausiai verdami arba kepami orkaitėje, tada nulupami ir supjaustomi kubeliais, griežinėliais arba sutarkuojami.
Burokėlių salotos gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir kitų salotų pagrindas. Priklausomai nuo recepto, į burokėlių salotas dedama įvairių ingredientų: riešutų, džiovintų slyvų, česnakų, sūrio, žolelių, jos gardinamos augaliniu aliejumi, grietine arba majonezu.
Yra daug įvairių populiarių burokėlių salotų receptų
.
Papasakosime apie vieną iš universalių.
Ingredientai: – Burokėliai:
- Virtas burokėlis – 400 g;
- Svogūnas – 150 g;
- Morkos – 1 vnt;
- Konservuotos pupelės – 400 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- augalinis aliejus – 5 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- maltos kalendros – ½ šaukštelio;
- Utišo-suneli – ½ šaukštelio;
- Chopri-suneli – ¼ šaukštelio.
Burokėlių salotų paruošimas:
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas
. Į mišinį sudėkite konservuotas pupeles su sultimis, pakepinkite. Pupeles sutrinkite trintuvu į kepimo mišinį
. Kol kepimo mišinys atvės, burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Į burokėlius smulkiai sutarkuokite česnako skilteles
. Sudėkite burokėlių mišinį su kepimo mišiniu, druska, malta kalendra, hopeli-suneli ir utskho-suneli ir išmaišykite.
Taip paruošiamos įdomios burokėlių salotos. Ją taip pat galima naudoti kaip paštetą ant duonos.