Tai geriausia kada nors ragauta košė, tikras desertas

Soros yra ypatingi grūdai, kuriuos ne visi sutinka valgyti. Dėl ypatingo skonio jis laikomas kažkuo antrarūšiu. Tačiau jei jį tinkamai paruošite, gausite tikrą desertą. Išbandykite šį receptą, nepasigailėsite.

Jums reikės:

  • 1 valgomasis šaukštas sorų;
  • 1,5 litro vandens;
  • 3 valg. š. pieno;
  • ⅓ šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • lydyto sviesto.

Soros turi būti kruopščiai nuplautos naudojant sietelį. Perpilti į puodą, užpilti vandeniu ir pastatyti ant ugnies. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 4 minutes ant silpnos ugnies. Per sietelį kruopas nusausinkite.

Kitame inde reikia pašildyti pieną, bet neleisti jam užvirti. Į jį supilti sorų kruopas ir maišant virti 5 minutes. Pasūdyti, pasaldinti, uždengti dangčiu ir pavirti minutę. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių, kad prisitrauktų. Patiekite košę su ištirpintu sviestu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *