Soros yra ypatingi grūdai, kuriuos ne visi sutinka valgyti. Dėl ypatingo skonio jis laikomas kažkuo antrarūšiu. Tačiau jei jį tinkamai paruošite, gausite tikrą desertą. Išbandykite šį receptą, nepasigailėsite.

Jums reikės:
- 1 valgomasis šaukštas sorų;
- 1,5 litro vandens;
- 3 valg. š. pieno;
- ⅓ šaukštelio druskos;
- 1 šaukštelio cukraus;
- lydyto sviesto.
Soros turi būti kruopščiai nuplautos naudojant sietelį. Perpilti į puodą, užpilti vandeniu ir pastatyti ant ugnies. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 4 minutes ant silpnos ugnies. Per sietelį kruopas nusausinkite.

Kitame inde reikia pašildyti pieną, bet neleisti jam užvirti. Į jį supilti sorų kruopas ir maišant virti 5 minutes. Pasūdyti, pasaldinti, uždengti dangčiu ir pavirti minutę. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių, kad prisitrauktų. Patiekite košę su ištirpintu sviestu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

