Šviežių mėlynių neužšaldome, o laikome jas stiklainyje: jos negenda metų metus

Paprastas būdas išsaugoti šviežias mėlynes jų neužšaldant – tiesiog užpilti uogas lengvu cukraus sirupu ir laikyti jas stiklainiuose. Mėlynės nepraranda savo tekstūros, išlaiko skonį ir aromatą, todėl sandėliuke jas galima laikyti ne vieną sezoną. Šis paruošimo variantas leidžia uogas naudoti kepiniams, desertams arba tiesiog valgyti šaukštu ištisus metus.

Sudedamosios dalys:
mėlynės – 1 kg
vanduo — 1 l
cukrus – 8 šaukštai.

Paruošimas:

Uogas kruopščiai nuplaukite, leiskite vandeniui nuvarvėti, supilkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami apie 2 cm atstumą nuo krašto. Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, virkite sirupą 5 minutes nuo užvirimo ir visiškai atvėsinkite. Užpilkite šaltu sirupu ant uogų taip, kad jis visiškai jas apsemtų.

Nuvalykite stiklainių kraštus, užsukite sterilius dangtelius. Ant gilaus puodo dugno uždėkite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius, pripildykite vandens iki „pečių“, kad vandens lygis būtų šiek tiek žemiau dangtelių. Užvirinkite, pasterizuokite 20 minučių maždaug 70 °C temperatūroje. Stiklainius atvėsinkite kambario temperatūroje, tada padėkite į tamsią vietą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *