Paprastas būdas išsaugoti šviežias mėlynes jų neužšaldant – tiesiog užpilti uogas lengvu cukraus sirupu ir laikyti jas stiklainiuose. Mėlynės nepraranda savo tekstūros, išlaiko skonį ir aromatą, todėl sandėliuke jas galima laikyti ne vieną sezoną. Šis paruošimo variantas leidžia uogas naudoti kepiniams, desertams arba tiesiog valgyti šaukštu ištisus metus.

Sudedamosios dalys:
mėlynės – 1 kg
vanduo — 1 l
cukrus – 8 šaukštai.
Paruošimas:
Uogas kruopščiai nuplaukite, leiskite vandeniui nuvarvėti, supilkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami apie 2 cm atstumą nuo krašto. Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, virkite sirupą 5 minutes nuo užvirimo ir visiškai atvėsinkite. Užpilkite šaltu sirupu ant uogų taip, kad jis visiškai jas apsemtų.

Nuvalykite stiklainių kraštus, užsukite sterilius dangtelius. Ant gilaus puodo dugno uždėkite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius, pripildykite vandens iki „pečių“, kad vandens lygis būtų šiek tiek žemiau dangtelių. Užvirinkite, pasterizuokite 20 minučių maždaug 70 °C temperatūroje. Stiklainius atvėsinkite kambario temperatūroje, tada padėkite į tamsią vietą.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

