Žydiški sumuštiniai yra tradicinis žydų virtuvės patiekalas
. Žydiškų sumuštinių istorija siekia kelis šimtmečius. Pirmą kartą patiekalas, panašus į žydiškus sumuštinius, paminėtas Rytų Europos žydų bendruomenėje. Tuomet sumuštiniai buvo gaminami iš turimų produktų ir patiekiami kaip greitas užkandis ar pusryčiai.
Laikui bėgant žydiškų sumuštinių receptai tapo įvairesni. Į juos imta dėti naujų ingredientų, pavyzdžiui, šprotų, silkės, foršmako ir kt.
Šiandien žydiški sumuštiniai populiarūs visame pasaulyje. Yra daugybė žydiškų sumuštinių receptų, kurie patenkins bet kokį skonį
. Papasakosime apie klasikinį žydiško sumuštinio receptą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Šikšnosparnis – 1 vnt;
- Virti kiaušiniai – 3 vnt;
- Sūris – 150 g;
- Tunas – 180 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Provanso žolelių – žiupsnelis;
- džiovintų česnakų – žiupsnelis;
- paprikos – žiupsnelis;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- augalinis aliejus.
Žydiško sumuštinio paruošimas:
Supjaustykite duoną plonomis riekelėmis, patepkite augaliniu aliejumi. Batoną pabarstykite Provanso žolelėmis, kepkite ant sausos keptuvės, kol taps auksinės spalvos.
Virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka
.
Pagal skonį susmulkinkite žaliąjį svogūną ir įmaišykite į kiaušinius.
Iš tuno nusausinkite skystį ir jo gabalėlius
sudėkite
į kiaušinius ir svogūnus
.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į mišinį, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, džiovintais česnakais ir paprika.

Mišinį pertepkite majonezu ir užtepkite ant duonos. Supjaustykite agurką plonais griežinėliais ir uždėkite ant sumuštinio įdaro.

Belieka tik papuošti sumuštinius krapais. Pasirodo, tai geras šventinio užkandžio variantas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

