Vištiena tešloje – populiarus patiekalas, kurį galima gaminti iš įvairių vištienos dalių: filė, sparnelių arba kojų. Jame sultinga ir švelni vištiena derinama su traškia tešla, kuri sukuria įdomų tekstūrinį kontrastą.
Šis paprastas ir skanus patiekalas tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui
.
Šiame straipsnyje apžvelgsime vištienos kepimo tešloje procesą ir pateiksime keletą patarimų, kaip pagerinti šio patiekalo skonį ir pateikimą
. Vištieną tešloje galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie pietų ar vakarienės. Šis patiekalas turi daugybę variantų, kad atitiktų skirtingus skonio pageidavimus.
Sudedamosios dalys: – Vištiena su viščiuku, kuri gali būti iškepta į vištieną:
- Vištienos filė – 3 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušinis – vnt;
- grietinė – 100 g;
- sojų padažas – 30 ml;
- džiovintų česnakų – žiupsnelis;
- miltai – 4 šaukštai.
Vištienos kepimas tešloje:
Vištienos filė supjaustykite išilgai plonais kepsneliais, po plėvele plaktuvu juos išmuškite ir pasūdykite. Tešlai sutarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės ir sojų padažo
, supilkite į mišinį miltus
ir
džiovintą česnaką ir išmaišykite. Kiekvieną kepsnį patepkite mišiniu, sudėkite juos vieną ant kito.
Po 1-1,5 val. kepkite vištieną keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių apskrus.
Rezultatas – turime gardžią sultingą vištieną tešloje. Patiekalą galima patiekti su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše.