Šventinis užkandis didelei šeimai. Sultinga vištiena tešloje

Vištiena tešloje – populiarus patiekalas, kurį galima gaminti iš įvairių vištienos dalių: filė, sparnelių arba kojų. Jame sultinga ir švelni vištiena derinama su traškia tešla, kuri sukuria įdomų tekstūrinį kontrastą.

Šis paprastas ir skanus patiekalas tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui

.

Šiame straipsnyje apžvelgsime vištienos kepimo tešloje procesą ir pateiksime keletą patarimų, kaip pagerinti šio patiekalo skonį ir pateikimą

. Vištieną tešloje galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie pietų ar vakarienės. Šis patiekalas turi daugybę variantų, kad atitiktų skirtingus skonio pageidavimus.

Sudedamosios dalys: – Vištiena su viščiuku, kuri gali būti iškepta į vištieną:

  • Vištienos filė – 3 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • kiaušinis – vnt;
  • grietinė – 100 g;
  • sojų padažas – 30 ml;
  • džiovintų česnakų – žiupsnelis;
  • miltai – 4 šaukštai.

Vištienos kepimas tešloje:

Vištienos filė supjaustykite išilgai plonais kepsneliais, po plėvele plaktuvu juos išmuškite ir pasūdykite. Tešlai sutarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės ir sojų padažo

, supilkite į mišinį miltus

ir

džiovintą česnaką ir išmaišykite. Kiekvieną kepsnį patepkite mišiniu, sudėkite juos vieną ant kito.

Po 1-1,5 val. kepkite vištieną keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių apskrus.

Праздничная закуска для большой семьи. Сочная курочка в кляре

Праздничная закуска для большой семьи. Сочная курочка в кляре

Rezultatas – turime gardžią sultingą vištieną tešloje. Patiekalą galima patiekti su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *