Šventinį stalą papuoš tulpių formos užkandis.

Šis užkandis atrodo labai gražiai, jį lengva paruošti ir jis tirpsta burnoje. Sūrio ir česnako derinys suteikia pikantišką skonį. Neįprasta patiekimo forma pakeičia užkandį ir paverčia jį šedevru. Tikras šventinis patiekalas nuotaikai sukurti.

Jam paruošti paimkite:

  • 7 kiaušinių;
  • 1 lydyto sūrio;
  • 4-5 česnako skiltelių;
  • 2 valgomųjų šaukštų majonezo;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • žaliasis svogūnas;
  • petražolių.

Paruošimo procesas:

  1. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, išimkite iš jų lukštus.
  2. Kiaušinius perpjaukite vertikaliai, bet ne iki galo. Įpjaukite taip, kad gautųsi žiedlapiai.
  3. Atsargiai išimkite trynius, nepažeisdami baltymų. Sutrinkite juos šakute.
  4. Atvėsusį lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į trynius.
  5. Česnaką išspauskite per presą ir pridėkite prie produktų. Užpilkite majonezu arba grietine. Kruopščiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Šaukštu arba kulinariniu maišeliu pripildykite voveraičių įdarą. Jei netyčia sugadinote žiedlapį, stipriai prispauskite jį prie įdaro, jie sutvirtės.
  7. Išdėliokite žalių svogūnų plunksneles lėkštėje taip, kad susidarytų „tulpės” kotelis. Įdarytus kiaušinius dėkite kaip pumpurus. Papuoškite lėkštę petražolių lapeliais.

Jei norite sotesnio įdaro, įdėkite vištienos arba kumpio. Pikantiškumo suteiks marinuoti agurkai, o šviežumo – krapai. Šis patiekalas tikrai nustebins ir pralinksmins jūsų svečius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *