Salotos su vištiena ir ananasais – ryškus ir gaivus patiekalas, kuriame harmoningai dera egzotiškų ananasų saldumas ir vištienos sotumas. Šios salotos tapo tikru hitu ant daugelio šeimų stalų, ypač per šventes ir ypatingomis progomis. Jos lengvos, bet kartu ir sočios, todėl tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui
. Vienas pagrindinių mūsų salotų bruožų – nuostabus ingredientų derinys, suteikiantis patiekalui ypatingo charakterio. Sudėtinga vištienos filė tekstūra ir ananasų sultingumas sukuria puikią pusiausvyrą, kuri nepaliks abejingų net išrankiausių gurmanų.
Sudedamosios dalys:
- Virtos vištienos filė – 250 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- sūris – 120 g;
- konservuotų ananasų – 3 žiedai;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- majonezas.
Salotų „Zimushka” paruošimas:
Supjaustykite smulkiai svogūną ir kelias minutes pakepinkite keptuvėje. Morkas ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka
. Virtą vištienos filė ir ananasus supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištienos filė sumaišykite su pakepintais svogūnais ir pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę
. Vištienos sluoksnį
patepkite
majonezu, ant jo sudėkite morkas. Morkų sluoksnį aptepkite majonezu ir sudėkite sūrį.
Sūrio sluoksnį aptepkite majonezu ir sudėkite ananasus
.
Ananasų sluoksnį aptepame majonezu ir viršų apibarstome smulkintais graikiniais riešutais.
Gaunasi paprastos ir kartu skanios šventinės salotos. Tai puikus variantas lengvam užkandžiui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

