Švelnus vištienos filė paštetas. Taip jis buvo ruošiamas senovės Romoje ir Graikijoje

Vištienos filė paštetas – patiekalas, turintis turtingą istoriją. Jis buvo žinomas dar senovės Romoje ir Graikijoje, kur buvo gaminamas iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant vištieną

. Viduramžiais paštetai išpopuliarėjo Prancūzijoje, kur jie buvo patiekiami karališkose puotose. Jie buvo gaminami iš įvairių rūšių mėsos ir daržovių bei prieskonių. Paštetai buvo laikomi delikatesu ir prabangos simboliu

. Ilgainiui vištienos filė pašteto receptas paplito visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savų šio patiekalo gaminimo ypatumų.

Pavyzdžiui, prancūzų virtuvėje paštetas dažnai patiekiamas su skrebučiais ar krekeriais, o rusų virtuvėje jis gali būti naudojamas kaip blynų ar pirožkų įdaras.

Pasigaminkime naminį vištienos paštetą

Ingredientai: 1:

  • Vištiena – 800 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • saldžioji paprika – 250 g;
  • Morkos – 1 vnt;
  • česnakai – 30 g;
  • Riebi grietinėlė 30 % – 400 ml;
  • Utsho souneli – 1,5 šaukštelio;
  • Saldžioji rūkyta paprika – ½ šaukštelio;
  • ciberžolės – 1/3 šaukštelio;
  • Druska – 2 šaukšteliai.

Sultinio ingredientai:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • kvapieji pipirai – 7 žirneliai;
  • juodųjų pipirų – 15 žirnelių.

Vištienos pašteto paruošimas:

Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite vištienos krūtinėlę, nuluptą svogūną, morkas, lauro lapus, raudonėlius ir juoduosius pipirus. Virkite krūtinėlę, kol išvirs po uždaru dangčiu

. Tuo metu stambiai supjaustykite svogūnus, nulupkite paprikų vidų ir juos taip pat supjaustykite. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir paprikas, į daržoves per spaudę įmeskite česnaką.

Kepkite daržoves, kol suminkštės, sudėkite į jas paruoštą vištieną. Supilkite grietinėlę, suberkite uzho souneli, saldžiąją rūkytą papriką, ciberžolę, druską ir išmaišykite

. Troškinkite krūtinėlę ir daržoves ant vidutinės ugnies

.

Po 10 minučių daržoves ir vištieną sudėkite į gilų dubenį, susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Jei paštetas sausas, įpilkite porą gurkšnių sultinio.

Нежный паштет из куриного филе. Так готовили в Древнем Риме и Греции

Rezultatas – skanus ir aromatingas vištienos paštetas. Rekomenduojama valgyti su juoda duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *