„Bounty bagels” – tai neįprastas ir skanus skanėstas, kuriame dera du populiarūs desertai: lengvos ir erdvios tekstūros bageliai ir sodraus šokolado skonio įdaras su kokoso drožlėmis.
Šis derinys tampa tikru atradimu saldumynų mėgėjams, nes jame dera tešlos minkštumas ir sodrus šokolado skonis
. Bageliams su „Bounty” įdaru paruošti reikia šiek tiek laiko ir pastangų, tačiau rezultatas tikrai vertas pastangų. Šie
kepiniai idealiai tinka įvairioms progoms: nuo jaukių namų arbatos vakarėlių iki šventinių renginių
.
Jie gali būti ir šalti, ir šilti, todėl yra universalus desertas.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 450 g;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 120 g;
- grietinė – 200 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai.
Įdarui skirti ingredientai:
- Cukrus – 70 g;
- Kakava – 2 šaukštai;
- Sviestas – 30 g;
- Kokosų drožlės – 80 g.
Bagelių su „Bounty” įdaru paruošimas:
Į miltus suberkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską, išmaišykite. Į miltus supilkite šaltus sviesto gabalėlius, trinkite, kol taps trupiniai
. Kremo trupiniuose padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, užminkykite nelipnią ir elastingą tešlą.
20-30 min. palikite tešlą šaldytuve celofane.
Tuo metu įdarui sumaišykite cukrų su kakava ir ištirpintu sviestu
.
Į įdarą supilkite kokoso drožles ir išmaišykite
. Tešlą padalykite į 3 lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į plonus lakštus. Padalykite tešlą į trikampius kaip picą. Ant kiekvieno trikampio plačiosios pusės dėkite įdarą.
Suvyniokite tešlą nuo plačiojo iki siaurojo galo, kad gautumėte bandeles.
Dėkite bagelius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Gauname skanius saldžius bagelius su „Bounty” įdaru. Iškepusius bagelius galite apibarstyti cukraus pudra.