Grietinės pyragas su uogomis – tai kvapnus klasikinis pyragas, kuriame dera sodrus skonis ir unikalus aromatas. Jo pagrindą sudaro minkšta, drėgna tešla. Jis labai švelnus ir tirpsta burnoje. Grietinė suteikia tešlai šiek tiek rūgštumo, kuris sėkmingai dera su uogų saldumu. Galite naudoti bet kokias uogas: avietes, mėlynes, serbentus, braškes. Kiekviena rūšis suteikia ypatingų skonio natų, todėl pyragas tampa dar ypatingesnis.

Pyragas ruošiamas paprastai. Visi komponentai paprasti, tačiau tinkamai juos derinant gaunamas desertas, vertas papuošti šventinį stalą. Jį galima ragauti ir šiltą, ir šaltą.
Paruošimui reikės: – 1. Kepimo miltelių, 2. Kepimo miltelių, 3:
- Reikės: 2 kiaušinių;
- 120 g cukraus;
- 80 ml augalinio aliejaus;
- 120 g grietinės;
- 1,5 šaukštelio raugo;
- 200 g miltų;
- 130 g uogų;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis vanilės.
Giliame dubenyje maišytuvu sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Turėtų gautis gražios putos. Tam reikia dirbti 3-4 minutes. Į gautą masę supilkite augalinį aliejų ir viską išmaišykite. Supilkite grietinę, toliau maišydami. Persijokite pusę miltų ir kepimo miltelius, išminkykite tirštą tešlą.

Suberkite likusius miltus ir gerai išminkykite. Perkelkite ją į formą, prieš tai ją iškloję pergamentu. Ant viršaus sudėkite uogas. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Kvapniu pyragu mėgaukitės su arbata, kava arba pienu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

