Nebrangi žuvis vakarienei buvo lašiša. Tinkamai marinuota ir paruošta ji yra gana skani. Be to, žuvyje yra daug naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, 100 gramų polockų sudaro 100 % jodo paros normos. Šalims ir miestams, esantiems toli nuo jūrų ir vandenynų, jodas yra ypač svarbus. Be to
, žuvyje yra 150 % kobalto ir 110 % chromo paros normos. Mėta neleidžia padidėti gliukozės kiekiui kraujyje, normalizuoja kraujo sudėtį. Žuvį rekomenduojama vartoti sergant mažakraujyste ir esant skydliaukės sutrikimams
. Troškinkime skanius sultingus lašinius namuose.
Troškintos menkės ingredientai:
- Žuvis – 800 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- prieskonių žuviai – 1 šaukštelis;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- miltai – 3 šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- grietinė – 2 valg;
- krapų – ryšulėlis;
- vandens – 200 ml;
- druskos – žiupsnelis.
Troškintos menkės gaminimas:
Išvalytą žuvį pabarstykite druska ir žuviai skirtais prieskoniais, palikite marinuotis prieskoniuose
. Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, sutarkuokite morkas stambia tarka
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Žuvį iš abiejų pusių pamirkykite miltuose, sudėkite į įkaitintą augalinį aliejų keptuvėje, uždenkite dangčiu
. Kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol paruduos. Smulkiai sukapokite krapus, įmaišykite į grietinę
. Į mišinį supilkite vandenį, įberkite druskos ir išmaišykite
. Prie žuvies sudėkite morkas ir svogūnus, supilkite grietinės padažą.

Troškinkite žuvį po dangčiu ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.

Gausite minkštą ir sultingą menkę grietinės padaže. Tai geras variantas vakarienei.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

