Švelnūs garuose virti koldūnai su braškėmis. Taip tai daro Prancūzijoje

Varenyky – daugelyje pasaulio šalių paplitęs patiekalas. Kiekviena šalis turi savų koldūnų paruošimo ir įdaro ypatumų

. Italijoje koldūnai vadinami „gnocchi” ir gaminami iš bulvių tešlos su sūriu, špinatais ar kitais ingredientais. Gnocchi verdami ir patiekiami su pomidorų padažu, sūriu arba sviestu

. Prancūzijoje koldūnai vadinami „koldūnais” ir gali būti saldūs arba sūrūs. Saldūs koldūnai gaminami su vyšniomis, braškėmis ar kitomis uogomis, o pikantiški koldūnai – su mėsa, bulvėmis ar sūriu. Koldūnai verdami ir patiekiami su padažais arba padažu

. Paruoškime prancūziškų braškių koldūnų versiją

.

Tešlos ingredientai:

  • kefyras 2,5 % – 250 ml;
  • kiaušinio trynys – vnt;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • geriamosios sodos – 2 g;
  • miltai – 370 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • braškių;
  • cukraus – 200 g;
  • kukurūzų krakmolas – 6 g.

Braškių koldūnų paruošimas:

Iš anksto supjaustykite braškes nedideliais kubeliais. Į kefyrą sudėkite trynius, supilkite cukrų ir druską, išmaišykite

. Į miltus suberkite sodą, išmaišykite ir supilkite kefyrą. Tešlą iš pradžių išminkykite mentele, paskui rankomis.

Tešla turi tapti minkšta ir šiek tiek lipni

.

Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite 10 minučių šiltai

. Įdarui į cukrų persijokite kukurūzų krakmolą. Tešlą iškočiokite ne storesnę kaip 5 mm storio. Padalykite tešlą į mažus apskritimus, vietoj formos galite naudoti stiklinę

. Gautus tešlos apskritimus lengvai iškočiokite, į kiekvieną įdėkite po šaukštelį cukraus ir braškių. Uogas ir cukrų užspauskite tešlos viduje.

Нежные вареники с клубникой на пару. Так готовят во Франции
Nuotrauka: www.youtube.com

Kepimui į puodą su verdančiu vandeniu įdedame sietelį, kad jis nesiliestų su vandeniu. Ant sietelio dedame koldūnus, uždengiame ir gariname 5-6 minutes.

Нежные вареники с клубникой на пару. Так готовят во Франции
Nuotrauka: www.youtube.com

Išvirtus koldūnus galima aptepti sviestu.

Нежные вареники с клубникой на пару. Так готовят во Франции
Nuotrauka: www.youtube.com

Gaunami saldūs švelnūs uogų koldūnai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *