Kopūstuose yra vitaminų A, C, K, U, mineralų – kalcio, kalio, magnio, geležies, mangano, fosforo, ląstelienos ir antioksidantų. Dėl šios priežasties kopūstai laikomi labai naudinga daržove
. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina žarnyno veiklą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kopūstai gerai kovoja su uždegiminiais procesais.
Jei norite pagerinti odos būklę, turėtumėte nuolat valgyti kopūstų. Ne visi žino, kaip skaniai paruošti kopūstus
. Yra daug salotų, skirtų svoriui mažinti, verta papasakoti apie vieną iš jų.
Kopūstų salotų ingredientai:
- kopūstai: kopūstai – vnt;
- agurkai – 3 vnt;
- krapų – saujelė;
- petražolių – saujelė;
- rūkytos vištienos filė – gabalėlis;
- grietinė – 6 šaukštai;
- druskos – šaukštelis;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio.
Kopūstų salotų paruošimas:
Kopūstus smulkiai susmulkinkite, agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite ryšulėlį krapų ir sumaišykite su kopūstais bei agurkais
. Petražoles smulkiai sukapokite, rūkytą vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į salotas. Į grietinę įberkite druskos, džiovintų česnakų ir juodųjų pipirų, išmaišykite. Užpilkite
salotas grietinės padažu ir sumaišykite sudedamąsias dalis.

Rezultatas – turime sveikos mitybos salotas.


Į kopūstų salotas pagal skonį galite įdėti pupelių, žaliųjų žirnelių ir kitų daržovių.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

