Sveikos salotos, kurių skonis atsiskleidžia antrą dieną po paruošimo

Burokėliai tapo daug populiaresni ir ne veltui – jie naudingi sveikatai. Jis padeda gydyti įvairias ligas, įskaitant inkstų ligas, o jo sultys gali padėti nuo akmenų. Be to, burokėliai žinomi dėl savo gebėjimo valyti kraują ir gerinti odos sveikatą.

Senovėje burokėliai nebuvo kasdien vartojami maiste, nes buvo laikomi galingu gydomuoju maistu. Per kulto apeigas jis buvo aukojamas kaip dovana dievams arba dedamas į mirusiųjų kapus, kad palaikytų jų sveikatą pomirtiniame gyvenime.

Nepaisant to, burokėliai vis dar yra svarbūs mitybos racione. Įkvėpti jo naudingųjų savybių, siūlome jums naujų salotų receptą.

Salotų ingredientai:

  • Burokėlis – 1 vnt;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • majonezo – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

  1. Burokėlius ir kiaušinius išvirkite iki virimo. Nuvalykite daržovę ir sutarkuokite ją stambia tarka. Iš visos masės atskirkite nedidelį kiekį.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Po to svogūną sudėkite į tarkuotus burokėlius.
  3. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į salotas, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
  5. Galiausiai salotas ant viršaus uždenkite likusiais burokėliais, trupučiu majonezo ir papuoškite žalumynais (kalendromis arba petražolėmis).

Salotos savo forma ir patiekimu primena populiariąją „Silkę po kailiais”, tačiau akcentuojamas burokėlių naudingumas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *