Burokėliai tapo daug populiaresni ir ne veltui – jie naudingi sveikatai. Jis padeda gydyti įvairias ligas, įskaitant inkstų ligas, o jo sultys gali padėti nuo akmenų. Be to, burokėliai žinomi dėl savo gebėjimo valyti kraują ir gerinti odos sveikatą.

Senovėje burokėliai nebuvo kasdien vartojami maiste, nes buvo laikomi galingu gydomuoju maistu. Per kulto apeigas jis buvo aukojamas kaip dovana dievams arba dedamas į mirusiųjų kapus, kad palaikytų jų sveikatą pomirtiniame gyvenime.
Nepaisant to, burokėliai vis dar yra svarbūs mitybos racione. Įkvėpti jo naudingųjų savybių, siūlome jums naujų salotų receptą.
Salotų ingredientai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:
- Burokėlius ir kiaušinius išvirkite iki virimo. Nuvalykite daržovę ir sutarkuokite ją stambia tarka. Iš visos masės atskirkite nedidelį kiekį.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Po to svogūną sudėkite į tarkuotus burokėlius.
- Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į salotas, pagardinkite druska ir pipirais.
- Visus ingredientus gerai išmaišykite.
- Galiausiai salotas ant viršaus uždenkite likusiais burokėliais, trupučiu majonezo ir papuoškite žalumynais (kalendromis arba petražolėmis).

Salotos savo forma ir patiekimu primena populiariąją „Silkę po kailiais”, tačiau akcentuojamas burokėlių naudingumas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

