Svajonių pyragas. Naminis klasikinis pyragas su abrikosais ir grietinėle

Abrikosų pyragai yra pastebimai mažiau populiarūs nei uogų ar obuolių pyragai. Tačiau tai nereiškia, kad jie mažiau skanūs. Skirtingose šalyse ruošiamos savos abrikosų pyragų rūšys.

Pavyzdžiui, Prancūzijoje abrikosų pyragai paprastai gaminami iš sluoksniuotos tešlos ir vadinami „tarte aux abricots”. Kad įdaras neišsiplėstų, į jį dedama cukraus, vanilės ekstrakto ir šiek tiek krakmolo. Paruoštas pyragas puošiamas migdolų žiedlapiais.

Turkijoje abrikosų pyragai gaminami iš mielinės tešlos. Įdaras gaminamas iš šviežių abrikosų, cukraus ir cinamono. Pyragas kepamas specialioje krosnyje – tandoor.

Papasakosime, kaip paruošti naminį klasikinį pyragą su abrikosais ir grietinėle

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 5 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 8 g;
  • sviestas – 5 valg;
  • rauginimo medžiaga – 8 g;
  • miltai – 250 g.

Kremo ingredientai:

  • Kiaušinis – vnt;
  • cukraus – 3 valg;
  • vanilinio cukraus – 8 g;
  • kukurūzų krakmolas – 3 valg;
  • pieno – 500 ml;
  • sviestas – 20 g;
  • abrikosai.

Kremo trupinių ingredientai:

  • Miltai – 60 g;
  • cukraus – 60 g;
  • sviestas – 20 g.

Abrikosų pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, plakite plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į cukraus mišinį

supilkite

minkštą sviestą ir išmaišykite

. Į mišinį dalimis suberkite kepimo miltelius ir miltus ir išminkykite tešlą. Į tešlą suberkite likusius miltus, toliau minkykite tešlą, kol taps elastinga.

Tešlą sudėkite į augaliniu aliejumi išteptą formą. Tolygiai paskirstykite tešlą ant formos sienelių ir dugno

. Kremui puode sumaišykite kiaušinį, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą ir kiaušinį. Į mišinį supilkite pieną, virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, nepamiršdami nuolat maišyti

. Į kremo masę

supilkite

sviestą, išmaišykite. Kremą paskirstykite į formą su tešla. Iš abrikosų pašalinkite kauliukus, padalykite juos į puseles

. Visas puseles plokščiąja puse į apačią sudėkite į kremą

.Kremo trupiniams sumaišykite cukrų su miltais, tada sudėkite sviestą, rankomis įtrinkite į trupinius.

Пирог Мечты. Домашний классический пирог с абрикосами и кремом

Tolygiai apibarstykite pyragą šiais trupiniais. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Пирог Мечты. Домашний классический пирог с абрикосами и кремом

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Gausite kvapnų gardų abrikosų pyragą su kremu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *