Suvalgoma per 1 minutę. Naujos salotos su burokėliais be majonezo: kasdien ir per šventes

Burokėlių salotos yra daugelio organizmui naudingų medžiagų šaltinis. Tačiau burokėliai ir jų nauda ne visada buvo tokie aiškūs

. Įdomus faktas apie burokėlius yra tai, kad iš pradžių buvo valgomi tik jų lapai. Šakniavaisiai buvo naudojami gydymo tikslais. Babilone, Persijoje, Senovės Egipte, Asirijoje, Asirijoje, Romoje ir kitose šalyse jie buvo auginami ir naudojami maistui gaminti bei ligoms gydyti. NVS šalyse burokėliai atsirado X-XI amžiuje. Manoma, kad jis buvo importuotas iš Bizantijos

. Vėliau burokėliai pradėti aktyviai naudoti kulinarijoje. Papasakosime, kaip galima pasigaminti salotų iš burokėlių.

Ingredientai: 1:

  • Virtas burokėlis – 300 g;
  • Agurkai – 2 vnt;
  • konservuotų pupelių – 200 g;
  • Konservuoti žirneliai – 200 g;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • Grūdėtosios garstyčios – 1 šaukštelis;
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 4 valg.

Burokėlių salotų paruošimas:

Virtus burokėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite salotinėje. Prie burokėlių ir agurkų pridėkite konservuotų pupelių ir žirnelių

. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir petražoles ir sudėkite į salotas. Sutarkuojame česnako skiltelę, supilame į salotas citrinos sultis, sojų padažą ir išmaišome

. Į salotas įdedame grūdėtųjų garstyčių, įberiame druskos ir juodųjų pipirų, supilame augalinį aliejų ir dar kartą gerai išmaišome.

Съедят за 1 минуту. Новый салат со свеклой без майонеза: на каждый день и на праздник

Gauname dietines burokėlių salotas be majonezo.

Съедят за 1 минуту. Новый салат со свеклой без майонеза: на каждый день и на праздник

Šis patiekalas tinka užkandžiui ir kaip užkandis pietums bei vakarienei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *