Burokėlių salotos yra daugelio organizmui naudingų medžiagų šaltinis. Tačiau burokėliai ir jų nauda ne visada buvo tokie aiškūs
. Įdomus faktas apie burokėlius yra tai, kad iš pradžių buvo valgomi tik jų lapai. Šakniavaisiai buvo naudojami gydymo tikslais. Babilone, Persijoje, Senovės Egipte, Asirijoje, Asirijoje, Romoje ir kitose šalyse jie buvo auginami ir naudojami maistui gaminti bei ligoms gydyti. NVS šalyse burokėliai atsirado X-XI amžiuje. Manoma, kad jis buvo importuotas iš Bizantijos
. Vėliau burokėliai pradėti aktyviai naudoti kulinarijoje. Papasakosime, kaip galima pasigaminti salotų iš burokėlių.
Ingredientai: 1:
- Virtas burokėlis – 300 g;
- Agurkai – 2 vnt;
- konservuotų pupelių – 200 g;
- Konservuoti žirneliai – 200 g;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Grūdėtosios garstyčios – 1 šaukštelis;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 4 valg.
Burokėlių salotų paruošimas:
Virtus burokėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite salotinėje. Prie burokėlių ir agurkų pridėkite konservuotų pupelių ir žirnelių
. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir petražoles ir sudėkite į salotas. Sutarkuojame česnako skiltelę, supilame į salotas citrinos sultis, sojų padažą ir išmaišome
. Į salotas įdedame grūdėtųjų garstyčių, įberiame druskos ir juodųjų pipirų, supilame augalinį aliejų ir dar kartą gerai išmaišome.

Gauname dietines burokėlių salotas be majonezo.

Šis patiekalas tinka užkandžiui ir kaip užkandis pietums bei vakarienei.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

