Sultinga vištienos krūtinėlė. Šį receptą išmokau restorane: gaminu jį visoms šventėms.

Kepta vištienos krūtinėlė – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali tapti įvairių kulinarinių eksperimentų pagrindu. Ji yra baltymų, vitaminų ir mineralų, kurie būtini žmogaus sveikatai palaikyti, šaltinis

. Yra daugybė būdų, kaip paruošti keptą vištienos krūtinėlę. Ją galima kepti orkaitėje, ant grotelių arba daugiafunkcinėje keptuvėje. Kad patiekalas įgautų ypatingą skonį ir aromatą, naudojami įvairūs prieskoniai ir marinatai.

Kepta vištienos krūtinėlė patiekiama su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, ryžiais, bulvėmis, daržovėmis ar makaronais. Ji tinka su padažais, kurių pagrindą sudaro grietinė, jogurtas arba pomidorų pasta.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos krūtinėlė – 4 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • itališkų prieskonių mišinys;
  • sūris – 150 g;
  • petražolių – saujelė;
  • česnako – 6 skiltelės;
  • bulvės – 600 g;
  • augalinis aliejus – 200 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
  • 9 % acto – 2 valgomieji šaukštai.

Kepto viščiuko paruošimas:

Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite į du kepsnius, po maistine plėvele išmuškite juos plaktuvu. Vištienos kepsnelius pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir itališkų žolelių mišiniu

. 30 min. palikite mėsą marinuotis. Tuo metu sutarkuokite sūrį, susmulkinkite petražoles ir sumaišykite

. 3 skilteles česnako įspauskite į sūrį

.

Ant kiekvieno kepsnio uždėkite sūrio įdaro, suvyniokite į vidų kaip į suktinuką

. Nuluptas bulves supjaustykite plonomis plokštelėmis, sumaišykite su džiovintomis petražolėmis ir druska pagal skonį, apšlakstykite augaliniu aliejumi. Bulves sudėkite į kepimo formą, o

ant bulvių sluoksnio

sudėkite

vištienos filė suktinukus. Majonezui į gilų dubenį supilkite augalinį aliejų ir actą, įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos, garstyčių ir 30 sekundžių plakite panardinamuoju mikseriu.

Gautu majonezu aptepkite kiekvieną vištienos filė suktinuką

.

Vištieną kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Tada patiekalą apibarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.

Сочная куриная грудка. Рецепт узнала в ресторане: готовлю так на все праздники

Taip gausite apetitą žadinantį vištienos suktinukų su sūriu patiekalą. Prie iškeptos vištienos patiekiamas bulvių garnyras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *