Salotos yra ne tik patiekalas, bet ir tikras vitaminų ir maistingųjų medžiagų lobynas. Tačiau ar žinojote, kad iš pradžių salotos buvo ne patiekalas, o daržovių ir žolelių patiekimo būdas?
Senovės Romoje salotos buvo žolelių mišinys, pagardintas druska, medumi ir actu. Tais laikais salotas buvo sunku laikyti valgių patiekalu.
Ilgainiui salotos tapo populiariu patiekalu daugelyje pasaulio šalių, o jų sudėtis gerokai išsiplėtė
.
Šiandien salotos yra universalios ir gali būti gaminamos iš įvairiausių ingredientų. Parodysime, kaip pasigaminti salotas iš 4 biudžetinių produktų.
Salotų ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- krabų lazdelės – 200 g;
- mandarinai – 3 vnt;
- kukurūzai – 100 g.
Padažo ingredientai:
- Majonezas – 2 valg;
- česnako – 1 skiltelė;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Salotų paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Krabų lazdeles
nulupkite
skaidulomis ir sudėkite į salotinę su kiaušiniais.
Mandarinus nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis
.
Kartu su kukurūzais sudėkite mandarinus į salotinę
. Česnako skiltelę išspauskite per spaudiklį, sudėkite į majonezą, įberkite druskos ir išmaišykite.

Gautu mišiniu užpilkite salotas, išmaišykite.

Taip galite paruošti lengvas ir kartu įdomias salotas.

Mandarinai krabų salotoms suteikia ypatingo skonio.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

