Subtilus smėlio tortas be kremo „Speculos”. Žiemos tortas su mandarinų sluoksniu

„Speculos” smėlio pyragas – skanus konditerijos gaminys, įkvėptas Europos kulinarinių tradicijų, ypač populiarus Nyderlanduose ir Belgijoje.

Pavadinimas „Speculos” kilo nuo panašaus sausainio, kuris gaminamas su specialiu prieskonių mišiniu, kurio sudėtyje dažniausiai būna cinamono, imbiero, gvazdikėlių ir muskato riešuto

.

Speculos

smėlio pyragas pirmiausia patraukia dėmesį savo sudėtingu skoniu

.

Jo pagrindą paprastai sudaro smėlio tešlos sluoksniai, kuriuos galima papildyti įvairiais kremais – nuo grietinėlės iki karamelės – ir kartais vaisiais.

Biskvito ingredientai:

  • šaltas sviestas – 300 g;
  • cukraus pudros – 250 g
  • miltai – 500 g
  • maltų migdolų – 200 g
  • druskos – 1 žiupsnelis
  • raugo – 8 g;
  • meduolių prieskoniai – 2 šaukštai;
  • cinamono – 1 valgomasis šaukštas;
  • baltųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • kiaušiniai – 3 vnt.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 300 ml;
  • cukraus – 420 g;
  • vanilinio cukraus – 16 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • sviestas – 500 g.

Mandarinų įdaro ingredientai:

  • cukrus – 120 g;
  • kukurūzų krakmolo – 30 g;
  • pieno – 250 ml;
  • mandarinų sultys – 200 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • 3 mandarinų žievelės;
  • sviesto – 50 g.

Pyrago „Speculos” paruošimas:

Kremui cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite su pienu, užvirinkite ir taip virkite 2 min. Įmaišykite kiaušinius, supilkite pieno ir cukraus mišinį į kiaušinius

, tada supilkite mišinį atgal į puodą, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Sutirštėjusią grietinėlę supilkite į atskirą indą ir uždenkite maistine plėvele.

Palikite grietinėlę atvėsti iki kambario temperatūros. Įdarui krakmolą sumaišykite su cukrumi, supilkite į pieną

. Į pieno mišinį supilkite mandarinų sultis, viską gerai išmaišykite. Puode suplakite kiaušinius ir supilkite į juos sulčių ir pieno mišinį

. Į mišinį įmaišykite žievelę ir virkite, kol sutirštės. Kai sutirštės, virkite mišinį 30 sekundžių, tada nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Palikite įdarą atvėsti po maistine plėvele, kol atvės

. Keksiukams šaltą sviestą sutarkuokite stambia tarka. Sviestą sumaišykite su cukraus pudra. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su maltais migdolais, druska, kepimo milteliais, meduolių prieskoniais, cinamonu ir baltaisiais pipirais.

Supilkite birius produktus į sviestą, įmuškite kiaušinius ir užminkykite šiek tiek lipnią elastingą tešlą, padalydami ją į 11-12 dalių. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite plonu sluoksniu ir konditeriniu žiedu išpjaukite tolygų apskritimą.

Kiekvieną pyragą su atraižomis kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 4-5 minutes. Kremui išsukite sviestą ir toliau plakant pamažu supilkite kremo pagrindą

. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu, tada mandarinų įdaru ir taip sumontuokite pyragą. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, apibarstykite torto trupiniais iš torto atraižų arba šonus papuoškite sausainiais.

Нежный песочный торт без сливок "Спекулос". Зимний торт с мандариновой прослойкой

Dirbdami būkite atsargūs, tortai labai trapūs, jie gali lengvai subyrėti rankose. Torto nereikia papildomai mirkyti, jį galima iš karto patiekti prie arbatos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *