Šokoladinis pyragėlis yra vienas populiariausių desertų, užkariavęs viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. XIX a. pabaigoje JAV atsiradęs šis aromatingas ir sotus brownie tapo ne tik amerikietiškos virtuvės, bet ir jaukių vakarų prie kavos ar arbatos puodelio simboliu. Brownie
garsėja savo unikalia tekstūra: traškia plutele viršuje ir drėgnu, puriu įdaru viduje.
Manoma, kad pirmieji pyragaičių receptai atsirado kūrybiškai eksperimentuojant konditeriams, kurie ieškojo tobulo būdo, kaip sujungti šokoladą ir tešlą.
Laikui bėgant deserto skonis ir tekstūra buvo tobulinami, todėl atsirado daugybė variantų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bananai – 4 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 160 g;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- Miltai -160 g;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Tamsios kakavos – 4 šaukštai.
Glajui skirti ingredientai:
- Šokoladas – 100 g;
- Pienas – 4 valg;
- druskos – žiupsnelis.
Paruošti pyragaičius:
Išmaišykite bananus iki košelės. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, augaliniu aliejumi ir trintais bananais.
Į mišinį persijokite miltus,
kepimo
miltelius
ir kakavą ir išminkykite keksiukų tešlą
. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 min.
Glajui šokoladą sumaišykite su pienu ir druska ir ištirpinkite vandens vonelėje.
Paruoštus keksiukus užpilkite glajumi
.
Gausite gardų šokoladinį pyragėlį su bananų prieskoniu. Papuošimui galite naudoti riešutus, uogas.