Šokoladiniai pyragai visada buvo brangūs, nes jų sudėtyje yra kakavos ir šokolado. Tačiau anksčiau tokie tortai galėjo per daug pabrangti. XVIII ir XIX a. net nedidelis šokolado priedas į biskvitą padidindavo torto kainą maždaug 20-30 %. Šokoladinį tortą galėjo sau leisti įsigyti tik turtingieji
. Dėl elito susižavėjimo šokoladiniai tortai buvo gaminami beveik visose šalyse. Konditeriai stengėsi į tortus įmaišyti naujų skonių. Pavyzdžiui, jie pridėdavo citrinos žievelės, obuolių ir kakavos kremą derindavo su kremu
. Pasigaminkime
grietinės
šokoladinį tortą savo virtuvėje.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: Cukrus – 200 g;
- Kefyras – 200 ml;
- Miltai – 200 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Kakava – 2 šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- grietinė – 500 ml;
- cukraus pudros – 100 g;
- grietinės tirštiklis – 2 šaukštai.
Paruošimas:
Į miltus ir kakavą persijokite miltus, suberkite cukrų, druską ir raugą, išmaišykite. Į miltus įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą, išsukite mikseriu iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite
į ją
tešlą
.
Biskvitą kepkite daugkartinėje keptuvėje arba orkaitėje 40 minučių.
Kremui sumaišykite cukraus pudrą ir tirštiklį, supilkite į grietinę ir išmaišykite mentele.
Iškepusį biskvitą išimkite iš formos ir atvėsinkite
. Biskvitą uždenkite lėkšte arba tešlos formos dugnu. Pašalinkite nelygius biskvito kraštus aplink kontūrą, atraižas susmulkinkite
. Padalykite biskvitą į du pyragėlius, vieną įdėkite į tešlos žiedą. Aptepkite pyragą ½ kremo, išlyginkite paviršių ir uždenkite antruoju pyragu.
Torto viršų aptepkite likusiu kremu
ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms.
Pabarstykite tortą biskvito trupiniais.
Jei norite, tortą galite papuošti šokoladiniu glajumi. Tai puikus šokoladinis tortas arbatos vakarėliui.