Soda padės. Sultingi vištienos skrandžiai padaže: paprastas ir skanus receptas

Troškinti vištienos skrandukai yra maistingas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Juose yra daug baltymų, taip pat B grupės vitaminų ir mineralinių medžiagų (geležies, cinko, seleno), kurios būtinos žmogaus sveikatai palaikyti.

Yra daug troškintų vištienos skrandukų receptų

.

Juos galima patiekti su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, ryžiais ar grikiais. Jie taip pat dera su daržovių salotomis

. papasakosime paprastą vištienos skrandukų receptą

:

  • Vištienos skrandžiai – 1 kg;
  • valgomoji soda – 1 valgomasis šaukštas;
  • svogūnai – ½ kg;
  • augalinis aliejus – 100 g;
  • miltai – 2 šaukšteliai;
  • pomidorų tyrės – 400 g;
  • paprika – 1 šaukštelis;
  • raudonosios aštriosios paprikos – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • verdančio vandens – 300 ml;
  • kalendros – ryšulėlis.

Vištienos skrandukų paruošimas:

Nuplautus vištienos skrandukus užpilkite vandeniu su soda ir palikite 2 val. Tada skilvelius dar kartą nuplaukite ir virkite, kol bus paruošti.

Сода поможет. Сочные куриные желудочки в соусе: простой и вкусный рецепт

Išvirtus subproduktus sudėkite į atskirą dubenį. Svogūnus supjaustykite plunksnomis ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi

. Kiekvieną skranduką supjaustykite į kelis nedidelius gabalėlius. Keptuvėje su keptais svogūnais iš miltų padarykite ertmę,

joje lengvai apkepkite miltus ir sumaišykite su svogūnais. Į mišinį suberkite tarkuotus pomidorus, papriką, raudonąją aštriąją papriką ir juoduosius pipirus.

Сода поможет. Сочные куриные желудочки в соусе: простой и вкусный рецепт

Pomidorus sumaišykite su svogūnais ir prieskoniais, sudėkite griežinėliais supjaustytus skrandukus. Užpilkite patiekalą verdančiu vandeniu ir ant silpnos ugnies pradėkite troškinti.

Сода поможет. Сочные куриные желудочки в соусе: простой и вкусный рецепт

Sumaišykite skrandukus su padažu, po dangčiu troškinkite 15 minučių. Tuo metu susmulkinkite kalendrą ir pabarstykite ja patiekalą.

Сода поможет. Сочные куриные желудочки в соусе: простой и вкусный рецепт

Gausite sultingus vištienos skrandukus padaže. Vietoj pomidorų tyrės šiame recepte galite naudoti tokį patį kiekį pomidorų pastos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *