Daugelis žmonių, gyvenusių Sovietų Sąjungoje, žino apie pyragus su krepšeliais. Anksčiau šis pyragas buvo vienas geidžiamiausių skanėstų vaikams. Krepšeliai buvo gaminami pagal specialų receptą, kuris reiškė ne tik smėlio tešlą, bet ir sodrų baltyminį kremą.
Krepšeliai išpopuliarėjo XX a. viduryje, kai desertams skirti produktai tapo prieinamesni.
Tikriausiai receptą sovietų virėjai perėmė iš vengrų virėjų, nes ir užsienio virtuvėje pastebima krepšelių tendencija.
Pasigaminkime savo torto krepšelius su kremu
.
Krepšelių tešlos ingredientai:
- Miltai – 520 g;
- Sviestas – 310 g;
- Cukrus – 208 g;
- Kiaušinis – 73 g;
- Kiaušinio trynys – vnt;
- raugas – 3 g;
- Druska – 2 g;
- Vaisių įdaras – 500 g.
Kremo ingredientai:
- Baltymai – 250 g;
- Cukrus – 500 g;
- Actas 70 % – 3 g;
- Vanduo – 150 g;
- Vanilinas – ½ g.
Krepšelių paruošimas:
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite. Sviestą išsukite mikseriu, suberkite cukrų ir druską. Plakite sviestą, kol jis pabals, supilkite kiaušinio ir trynio plakinį
. Periodiškai nuimkite sviestą nuo indo sienelių ir vėl plakite.
Miltus ir kepimo miltelius supilkite ant stalo, sudėkite į juos sviesto masę ir išminkykite.
Stenkitės minkyti taip, kad tešla liestųsi su rankų šiluma.
Surinkite tešlą į bloką ir suvyniokite į celofaną, įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Tada tešla greitai pripildykite krepšelių formeles, stengdamiesi išvengti oro kišenių.
Kepkite krepšelius 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Atsargiai išimkite krepšelius iš formų ir į vidų sudėkite vaisių įdarą.
Kremui išplakite baltymus nedideliu greičiu iki lengvų putų, tada įmaišykite vaniliną
.
Supilkite cukrų į puodą, supilkite vandenį ir virkite, kol paviršiuje pamažu sprogs burbuliukai.
Cukraus sirupas bus paruoštas, kai į jį pamerkus šakutę išpūsite burbuliukus
.
Supilkite actą į išplaktus pūstus baltymus su vanile, lėtai plakite
. Į baltymų mišinį plona srovele supilkite cukraus sirupą, toliau plakite. Įpylę cukraus sirupo, greitai plakite grietinėlę 30 s.
Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį su uždaru žvaigždutės formos antgaliu ir vamzdeliu supilkite ant vaisių pripildytų krepšelių.
Dėkite krepšelius su kremu porai minučių į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
Belieka krepšelius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Receptas šiek tiek sudėtingas, bet rezultatas puikus.