Smėlio krepšeliai su uogiene ir baltyminiu kremu. Receptas iš SSRS. Visos paslaptys ir receptas žingsnis po žingsnio.

Daugelis žmonių, gyvenusių Sovietų Sąjungoje, žino apie pyragus su krepšeliais. Anksčiau šis pyragas buvo vienas geidžiamiausių skanėstų vaikams. Krepšeliai buvo gaminami pagal specialų receptą, kuris reiškė ne tik smėlio tešlą, bet ir sodrų baltyminį kremą.

Krepšeliai išpopuliarėjo XX a. viduryje, kai desertams skirti produktai tapo prieinamesni.

Tikriausiai receptą sovietų virėjai perėmė iš vengrų virėjų, nes ir užsienio virtuvėje pastebima krepšelių tendencija.

Pasigaminkime savo torto krepšelius su kremu

.

Krepšelių tešlos ingredientai:

  • Miltai – 520 g;
  • Sviestas – 310 g;
  • Cukrus – 208 g;
  • Kiaušinis – 73 g;
  • Kiaušinio trynys – vnt;
  • raugas – 3 g;
  • Druska – 2 g;
  • Vaisių įdaras – 500 g.

Kremo ingredientai:

  • Baltymai – 250 g;
  • Cukrus – 500 g;
  • Actas 70 % – 3 g;
  • Vanduo – 150 g;
  • Vanilinas – ½ g.

Krepšelių paruošimas:

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite. Sviestą išsukite mikseriu, suberkite cukrų ir druską. Plakite sviestą, kol jis pabals, supilkite kiaušinio ir trynio plakinį

. Periodiškai nuimkite sviestą nuo indo sienelių ir vėl plakite.

Песочные корзиночки с повидлом и белковым кремом. Тот самый рецепт из из СССР. Все секреты и пошаговый рецепт.

Miltus ir kepimo miltelius supilkite ant stalo, sudėkite į juos sviesto masę ir išminkykite.

Stenkitės minkyti taip, kad tešla liestųsi su rankų šiluma.

Surinkite tešlą į bloką ir suvyniokite į celofaną, įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.

Песочные корзиночки с повидлом и белковым кремом. Тот самый рецепт из из СССР. Все секреты и пошаговый рецепт.

Tada tešla greitai pripildykite krepšelių formeles, stengdamiesi išvengti oro kišenių.

Песочные корзиночки с повидлом и белковым кремом. Тот самый рецепт из из СССР. Все секреты и пошаговый рецепт.

Kepkite krepšelius 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Atsargiai išimkite krepšelius iš formų ir į vidų sudėkite vaisių įdarą.

Песочные корзиночки с повидлом и белковым кремом. Тот самый рецепт из из СССР. Все секреты и пошаговый рецепт.

Kremui išplakite baltymus nedideliu greičiu iki lengvų putų, tada įmaišykite vaniliną

.

Supilkite cukrų į puodą, supilkite vandenį ir virkite, kol paviršiuje pamažu sprogs burbuliukai.

Cukraus sirupas bus paruoštas, kai į jį pamerkus šakutę išpūsite burbuliukus

.

Supilkite actą į išplaktus pūstus baltymus su vanile, lėtai plakite

. Į baltymų mišinį plona srovele supilkite cukraus sirupą, toliau plakite. Įpylę cukraus sirupo, greitai plakite grietinėlę 30 s.

Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį su uždaru žvaigždutės formos antgaliu ir vamzdeliu supilkite ant vaisių pripildytų krepšelių.

Песочные корзиночки с повидлом и белковым кремом. Тот самый рецепт из из СССР. Все секреты и пошаговый рецепт.

Dėkite krepšelius su kremu porai minučių į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.

Песочные корзиночки с повидлом и белковым кремом. Тот самый рецепт из из СССР. Все секреты и пошаговый рецепт.

Belieka krepšelius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Receptas šiek tiek sudėtingas, bet rezultatas puikus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *