Tešlos užtepėlės – tai įvairios tešlos, tepamos ant duonos, krekerių ar daržovių. Jie gali būti saldūs arba sūrūs, o jų sudėtis priklauso nuo įvairių pasaulio šalių kultūrinių ir kulinarinių tradicijų
. Prancūzijoje paplitę kreminio sūrio užtepėlės, pavyzdžiui, brie arba camembert.
Italijos virtuvėje galima rasti daugybę užtepėlių variantų, įskaitant bazilikų ir kedro riešutų pesto, pomidorų passata padažą arba mocarelą su pomidorais ir bazilikais
. Artimuosiuose Rytuose paplitęs humusas, tehina (sezamų pasta) ir babaganoush (baklažanų užkandis). Šios užtepėlės dažnai patiekiamos su pita duona arba pita duona
. Pasigaminkime naminę paprastą pusryčių užtepėlę.
Ingredientai: 1:
- lydytas sūris – vnt;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinės – 2 valg. š;
- garstyčių – šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis.
Padažo paruošimas:
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kad būtų lengviau jį sutarkuoti, galite iš anksto įdėti į šaldiklį
. Kietai virtus kiaušinius taip pat
sutarkuokite
stambia tarka. Į mišinį įpilkite grietinės ir garstyčių, įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir
visus ingredientus sumaišykite. Ant sausos įkaitintos keptuvės šiek tiek paskrudinkite duoną ir užtepkite ant jos masės.

Gaunasi paprastas sotus sumuštinis. Visi šiems pusryčiams skirti produktai yra biudžetiniai ir prieinami.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

