Per šventes virėjai visada galvoja, kaip nustebinti svečius. Vieni renkasi išbandytus ir patikrintus receptus, kiti mėgsta eksperimentuoti. Tačiau ne visada eksperimentai gali baigtis gerai. Ypač apmaudu, kai eksperimentui teko išleisti daug pinigų ir pastangų gaminant maistą
. Todėl verta eksperimentuoti su biudžetiniais produktais. Pavyzdžiui, su burokėliais. Užkandžių ir salotų su šia daržove skonį sunku sugadinti. Kartu gaunami ne tik skanūs, bet ir naudingi patiekalai
. Sukurkime burokėlių užkandį savo virtuvėje.
Burokėlių užkandžių ingredientai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- Svogūnas – 2 vnt;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- česnako – 2 skiltelės;
- augalinis aliejus – 3 valg;
- Druska – ½ šaukštelio.
Burokėlių užkandžio paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol bus paruošti, tada nulupkite žievelę. Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka
, svogūną smulkiai supjaustykite, keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite, kol suminkštės.
Pabarstykite svogūną juodaisiais pipirais, įpilkite pomidorų pastos, taip pat ten pat pertrinkite per spaudyklę česnako skilteles
.

Sudedamąsias dalis sumaišykite, į burokėlius sudėkite svogūnus.

Pasūdykite užkandį, išmaišykite.

Mišinį užtepkite ant džiovintos duonos.

Gaunasi labai skanus užkandis iš burokėlių. Tai puikus biudžetinis užkandis net ir šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

