Tai vienos iš nepelnytai pamirštų salotų. Šiandien nusprendėme supažindinti jus su jos receptu, kad ir jūs galėtumėte pasimėgauti šiuo gardžiu patiekalu.
Ingredientai: 1:
- Vištienos krūtinėlė 400-500 gr;
- Agurkas 1 vnt;
- svogūnas 1 vnt;
- Šaukštas žaliųjų svogūnų;
- Vanduo;
- Kiaušiniai 4 vnt;
- Kietasis sūris 120 gr;
- Cukrus 2 valgomieji šaukštai;
- 3-4 šaukštai acto;
- Druska, pipirai;
- Majonezas 3 šaukštai.
Paruošimas:
Išimkite pusę svogūno ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supilkite į gilų dubenį, įdėkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, pusę arbatinio šaukštelio druskos ir 3-4 valgomuosius šaukštus acto
. Atskieskite 120 mililitrų karšto vandens. Išmaišykite ir palikite 1 valandą
. Paimkite vieną agurką, perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais kubeliais.
Imame 500 g virtos vištienos krūtinėlės ir ją taip pat smulkiai supjaustome. Sudedame į salotinę su agurku
. 4 kiaušinius išverdame, išvirtus supjaustome. Pridedame prie likusių ingredientų
. 120 gr kietojo sūrio sutarkuojame stambia tarka. Taip pat supjaustykite nedidelį ryšulėlį žaliųjų svogūnų
. Laikas viską sujungti, sūrį, žaliuosius svogūnus ir jau įtrintus svogūnus siųskite į salotinę. Būtinai nusausinkite vandenį. Užpilkite salotas majonezu. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Patiekalas paruoštas stalui, galite vaišinti svečius ir mėgautis šiuo nuostabiu ingredientų deriniu. Linkime visiems kulinarinės sėkmės ir gero apetito.