Skanūs pusryčiai iš vaikystės. Tingūs koldūnai, kurie visada gerai pavyksta

Tinginiai koldūnai – vienas mėgstamiausių ir populiariausių rusų ir ukrainiečių virtuvės patiekalų, kuriame dera paprastas paruošimas ir nuostabi skonio harmonija. Šių koldūnų pavadinimas kilo dėl to, kad jiems nereikia tradicinės tešlos, o tai labai supaprastina procesą ir sutrumpina kulinarinėms manipuliacijoms skirtą laiką. Pagrindinis tinginių koldūnų ingredientas yra varškė, kuri suteikia jiems ypatingo minkštumo ir lengvumo

. Šio paprasto ir sotaus patiekalo ištakos siekia slavų tautų kulinarines tradicijas, kur varškė yra ne tik prieinamas, bet ir maistingas produktas. Tinginių koldūnus galima laikyti savotišku valstietiškos virtuvės atspindžiu, kai iš paprasčiausių ingredientų buvo kuriami sotūs ir skanūs patiekalai. Koldūnų receptai buvo perduodami iš kartos į kartą, o kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių ir metodų jiems gaminti, todėl šis patiekalas yra unikalus.

Sudedamosios dalys: 1:

  • 5 % varškės – 250 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 65 g;
  • Manų kruopos – 20 g;
  • Druska – žiupsnelis.

Koldūnų paruošimas:

Sumaišykite varškę su druska ir išminkykite šaukštu. Supilkite miltus, manų kruopas, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą.

Tešlą suvyniokite į celofaną ir palikite šaldytuve 1 valandai. Stalą pabarstykite miltais, padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną dalį susukite į nedidelę dešrelę

, dešreles

padalykite į mažus ritinėlius.

Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį ir palaukite, kol jie išplauks.

Вкусный завтрак из детства. Ленивые вареники, которые получаются всегда

Išvirtus koldūnus apibarstykite cukrumi ir užpilkite grietine. Tai greitas koldūnų receptas be ilgo formavimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *