Ar niekada nepagalvojote, kad iš kopūstų galima gaminti čeburekus? Turėtumėte. Pasirodo, labai skanu, o svarbiausia – sveika. Užtenka į kopūsto lapą įvynioti mėsą ir gausite tokį patį čebureką, tik mažiau kaloringą.
Kad tai pavyktų, kopūstų lapus reikia prieš tai išvirti, kad jie taptų minkšti. Jie įdaryti malta mėsa su žolelėmis. Tada kepami, kad susidarytų graži traški plutelė. Viduje išsaugomas sultingumas. Šis gaminimo variantas tikrai patiks tiems, kurie stengiasi vartoti mažiau miltų.

Reikalingi produktai: – mėsa, miltai, miltai, miltai, miltai, miltai, miltai, miltai, miltai:
- Reikia: 12 kopūstų lapų;
- 500 g maltos mėsos;
- 1 svogūnas;
- ½ šaukštelio druskos;
- 3 kiaušiniai;
- miltai.
Paimkite žiedinį kopūstą, išpjaukite kauliukus, sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu, pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Kiekvieną lapą atsargiai išimkite, kai tik jis suminkštėja. Būtinai nupjaukite atraižas.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje ir sudėkite į maltinukus. Pasūdykite ir gerai išmaišykite. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėkite po pusę maltos mėsos. Uždenkite antrąja ir sandariai užriškite.
Įkaitinkite keptuvę, dubenyje įmuškite kiaušinius. Čeburekus pamirkykite miltuose, paskui kiaušinyje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje po dangčiu po 4 min. iš kiekvienos pusės.

Jie išeina labai apetitiški, aromatingi, sultingi ir minkšti. Puiki alternatyva tiems, kurie nenori vargti su tešla.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

