Labai tiršta ir kvapni uogienė, kurią galima valgyti ne tik su blynais, bet ir naudoti kaip įvairių desertų, pyragaičių ir ledų ingredientą.
Paruošti reikės šių ingredientų:
aviečių, 500 g;
cukraus, 250 g;
citrinos sultys, 1 – 2 šaukšteliai.
Paruošimo procesas

Proporcijos su davė nedidelės, tačiau uogienė gaunasi tokia skani ir tiršta, kad galima drąsiai padidinti ingredientų skaičių ir virti didelį puodą skanėstų
. Avietės nuskintos ir nuplautos, išdžiovintos
.
Jei tai švarios, naminės uogos, plauti nereikia.
Supilame cukrų ir supilame citrinos sultis, išmaišome ir siunčiame į mikrobangų krosnelę 5 minutėms.
Išimame ir išmaišome, vėl verdame mikrobangų krosnelėje 10 – 15 minučių. Jei po 10 minučių uogienė pakankamai tiršta, daugiau į mikrobangų krosnelę nedėkite
. Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite švariais dangteliais
.
Apverskite ir palikite atvėsti, laikykite rūsyje arba sandėliuke
.

Džemas gaunasi labai tirštas, ryškios ir sodrios spalvos, gaivaus aromato. Ar verta naudoti mikrobangų krosnelę uogienei virti, spręskite patys, tačiau verta.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

