Skanūs ir minkšti blyneliai (nalistniki) su varške. Įdaras švelnus ir purus

Blynai su varškės įdaru – tradicinis patiekalas, užimantis ypatingą vietą slavų virtuvėje ir simbolizuojantis namų jaukumą bei šilumą. Šie švelnūs, ploni blyneliai, pripildyti oro ir kvapnaus varškės įdaro, užkariavo daugelio šalių gurmanų širdis. Juos galima patiekti ir pusryčiams, ir desertui, priklausomai nuo jūsų pageidavimų ir nuotaikos. Blynus

su varškės įdaru galima patiekti karštus arba šaltus. Juos galima susukti, susukti į ritinėlį arba tiesiog perlenkti per pusę, taip sukuriant įdomius vizualinius sprendimus. Tokį patiekalą galima papuošti grietine, uogų padažu arba medumi, kurie suteiks saldumo ir gaivumo natų. Blynelius taip pat galima kepti orkaitėje, taip sukursite traškią plutelę su sultingu įdaru viduje – tai suteiks patiekalui ypatingo žavesio ir sodrumo.

Papasakosime, kaip kepti blynelius nalistniki

.

Blynų ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Cukrus – 6 valgomieji šaukštai;
  • Pienas – 500 ml;
  • Verdantis vanduo – 250 ml;
  • Miltai – 500 g;
  • Augalinis aliejus – 6 valg.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 300 g;
  • Cukrus – 30 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Sultanės.

Nalistnikų blynų paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išmaišykite. Į mišinį supilkite pieną, į jį persijokite miltus, užminkykite tirštą tešlą be gumuliukų

. Į tešlą supilkite verdantį vandenį, išmaišykite, tada įpilkite dar verdančio vandens. Išmaišę ingredientus, supilkite likusį pieną

. Keptuvėje kepkite plonus blynelius. Įdarui varškę pertrinkite per sietelį, kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Trynius kartu su vaniliniu cukrumi ir druska sudėkite į varškę ir išmaišykite.

Į varškę taip pat supilkite sultenes. Baltymus išplakite su cukrumi iki purumo ir supilkite į varškės įdarą.

Kiekvieną blyną pripildykite varškės mase ir užklijuokite kaip voką

.

Вкусные и мягкие блинчики (налистники) с творогом. Начинка нежная и воздушная

Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite į ją blynų vokus su varške. Blynus patepkite sviestu, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje pusvalandį

. Tada nuimkite foliją nuo blynų ir kepkite be jos dar 10 minučių.

Вкусные и мягкие блинчики (налистники) с творогом. Начинка нежная и воздушная

Tokius blynus galite patiekti su bet kokiu įdaru: nuo kondensuoto pieno iki grietinės.

Вкусные и мягкие блинчики (налистники) с творогом. Начинка нежная и воздушная

Tai skanūs ir sotūs blyneliai su varške pusryčiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *