Troškinti skrandžiai yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus priedas prie pietų ar vakarienės
. Skrandžiuose yra daug baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl jie yra vertingas maistinių medžiagų šaltinis.
Yra daugybė troškintų skrandžių receptų
.
Juos galima troškinti su daržovėmis, grybais, grūdais ir kitais ingredientais.
Priklausomai nuo recepto, patiekalo skonis gali būti skirtingas, tačiau bet kuriuo atveju jis gaunasi labai kvapnus ir apetitiškas.
Papasakosime, kaip gaminti troškintus skrandukus.
Ingredientai: 1:
- Paukštienos skrandžiai – 1 kg;
- Vanduo – 2 litrai;
- Svogūnas – 2 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Hmeli Suneli – 1 šaukštelis;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- lauro lapai – 1 vnt;
- pipirų grūdelių – 10 vnt;
- Apelsinas – 3 griežinėliai;
- Druska – šaukštelis.
Troškintų skrandukų paruošimas:
Žarnos padalijamos per pusę ir 5 min. verdamos verdančiame vandenyje. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnako skilteles, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje su soda
. Iš po skrandukų pašalinkite sultinio putas
.
Į
auksinius svogūnus
sudėkite
pomidorų pastą, išmaišykite
. Į svogūnų ir pastos mišinį įpilkite „Hmeli Suneli” ir paprikos, dar kartą išmaišykite. Į svogūnų mišinį supilkite porą samčių sultinio
. Į sultinio ir svogūnų padažą sudėkite skrandukus, išmaišykite. Įdėkite lauro lapą, druskos ir išmaišykite
. 5 minutes troškinkite skrandukus ant silpnos ugnies po dangčiu. Į patiekalą įdėkite tris apelsino skilteles ir palikite troškintis dar 15 minučių.
Troškintus skrandukus galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie garnyro. Jie tinka su bulvių koše, makaronais, ryžiais ir kitais grūdiniais produktais.