Marinuoti kopūstai yra populiarus naminio paruošimo būdas, kuris išsaugo visas naudingąsias daržovių savybes ir įgauna naujų skonių. Jį galima ruošti įvairiais būdais, pridedant įvairių ingredientų, pavyzdžiui, morkų, burokėlių, obuolių, spanguolių ir t. t. Marinuotus
kopūstus galima naudoti kaip savarankišką patiekalą arba kaip ingredientą kitiems patiekalams, pavyzdžiui, kisieliui, šči, pyragams ir salotoms. Tai vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, turintis daug sveikatai naudingų savybių, pavyzdžiui, gerinantis virškinimą ir stiprinantis imuninę
sistemą. paruoškime gardžius marinuotus kopūstus
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 2 kg;
- Morkos – 1 vnt;
- Obuolys – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės.
Marinato ingredientai:
- Vanduo – 2 litrai;
- Cukrus – 200 g;
- Druska – 4 šaukštai;
- Actas 9% – 180 ml;
- lauro lapai – 3 vnt;
- pipirų grūdelių – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 200 g.
Marinuotų kopūstų paruošimas:
Iš kopūstų pašalinkite žievelę, supjaustykite juos plonais šiaudeliais. Sutarkuokite morkas, nuluptą obuolį, česnako skilteles supjaustykite plonomis plokštelėmis
. Visas daržoves, obuolį ir česnaką sudėkite į gilų puodą, išmaišykite. Marinatui į puodą su vandeniu supilkite druską, cukrų, įmeskite lauro lapą ir pipirų žirnelius
. Taip pat į marinatą supilkite augalinį aliejų ir actą, išmaišykite ir užvirinkite
.
Užvirusį mišinį supilkite ant kopūstų masės, ant viršaus uždėkite nedidelį lėkštės formos svorį.
Kopūstus palikite marinuotis 1 parą, tada padėkite į šaldytuvą
.
Tokie kopūstai laikomi gana ilgai. Jis puikiai papildo bet kokius ant stalo esančius patiekalus.