Marinuoti baklažanai – skanus ir pikantiškas užkandis, galintis papuošti bet kokį stalą. Juos lengva paruošti ir puikiai dera su įvairiais patiekalais
. Yra daug marinuotų baklažanų užkandžių receptų, kurie skiriasi marinato sudėtimi ir priedais. Kaip papildomus ingredientus galima naudoti česnakus, žoleles, riešutus, įvairių rūšių paprikas ir kitus produktus.
Paruošti baklažanų užkandį nėra sudėtinga. Kartu jis pasirodo esąs labai universalus, tinka bet kokiam patiekalui.
Sudedamosios dalys: – baklažanai:
- Sudedamosios dalys: baklažanai – 1 kg;
- raudonoji saldžioji paprika – 120 g;
- aštrioji paprika – 1 vnt;
- česnakas – 45 g;
- krapai, petražolės, kalendros – 150 g;
- druskos – 15 g;
- cukraus – 40 g;
- šalto virinto vandens – 100 g;
- 9 % actas – 45 g;
- augalinis aliejus – 250 g.
Baklažanų užkandžio paruošimas:
Nuluptus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio apskritimais. Smulkiai supjaustykite paprikas, aštriąsias paprikas, nulupkite jų vidų
, smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir kalendras
.
Česnako skilteles išspauskite per presą, supilkite vandenį, actą, cukrų, druską
. Atskirame inde sumaišykite paprikas ir prieskonines žoleles.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol paruduos. Iškepę kiekvieną apkepą kelioms sekundėms pamerkite į česnakų ir acto marinatą.

Sudėkite griežinėlius į negilią, bet didelę formą sandariai vienas prie kito. Baklažanų sluoksnį uždenkite žolelių ir paprikų mišiniu
. Toliau sluoksniuokite, kol baklažanai bus gatavi. Tada baklažanus užpilkite likusiu marinatu, uždenkite ir palikite šaldytuve porai valandų.

Gausite gardžius saldžiarūgščius baklažanus. Šis patiekalas bus geras užkandis vakarienei ar pietums.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

