Vištienos sriuba yra vienas populiariausių ir tradicinių patiekalų įvairiose pasaulio virtuvėse. Ją galima rasti restoranų valgiaraščiuose ir ant šeimos stalo, ji tapo jaukumo ir rūpesčio simboliu.
Vištienos sriuba pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių, dėl kurių dažnai rekomenduojama kaip lengvas ir maistingas patiekalas.
Vištienos sriubos idėja kilo dar senovėje, kai žmonės vištieną naudojo kaip baltymų ir kitų
maistinių medžiagų
šaltinį
.
Skirtingos kultūros turi savitus unikalius šio patiekalo receptus ir gaminimo būdus, atspindinčius tautų tradicijas ir skonio pomėgius.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardžią vištienos sriubą.
Ingredientai: 1:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- krapai – pora šakelių;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- lauro lapai – 1 vnt.
Sūrio rutuliukų ingredientai:
- Sūris – 100 g;
- Sviestas – 20 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- miltai – 100 g;
- krapai – pora šakelių;
- druskos – žiupsnelis.
Vištienos sriubos paruošimas:
Supjaustykite nedideliais gabalėliais vištienos filė, puode virkite, kol užvirs, nukoškite putas nuo sultinio paviršiaus. Svogūną ir pusę morkos perpjaukite skersai ir sudėkite į sultinį kartu su lauro lapu.
Sūdykite sultinį ir palikite virti. Tuo tarpu paruoškite sūrio rutuliukus, sumaišydami tarkuotą sūrį su sviestu, druska, kiaušiniu ir smulkintais krapais
. Į mišinį dalimis supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą
.
Palikite tešlą porai minučių šaldytuve
. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, po 20 minučių virimo sudėkite į sultinį. Dar po 10 minučių iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir
sudėkite juos į sriubą, tada į sriubą sutarkuokite kitą pusę morkų. Sriubą virkite dar 7 minutes, susmulkinkite krapus
ir išimkite iš sriubos pusę morkų ir svogūnų
.
Sriubą pavirkite porą minučių, tada palikite ją 10 minučių pritraukti.
Rezultatas – soti vištienos sriuba su sūrio rutuliukais. Ši sriuba patiks net vaikams, nes joje nėra svogūnų.