Baltarusiškos salotos su bulvėmis yra tradicinis baltarusių virtuvės patiekalas, pasižymintis paprastumu, bet kartu turtingu skoniu ir aromatu. Bulvės šiose salotose yra ne tik pagrindinis ingredientas, bet ir pagrindas, ant kurio harmoningai derinami kiti komponentai
. Baltarusijos kulinarinės tradicijos pasižymi didele įvairove, o bulvės jose užima svarbią vietą. Ši šakniavaisinė daržovė plačiai naudojama įvairiuose patiekaluose – nuo garnyrų iki pagrindinių patiekalų.
Paprastai baltarusiškos salotos gaminamos iš virtų arba keptų bulvių, kurios supjaustytos kubeliais arba griežinėliais.
Papasakosime daugiau apie baltarusiškų salotų ruošimą.
Ingredientai: baltosios balandos:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- bulvės – 500 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- majonezas – 3 šaukštai;
- druskos – šaukštelis.
Baltarusiškų salotų paruošimas:
Kiaušinius ir bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite išorinį lukštą. Virtus kiaušinius ir bulves stambiai
supjaustykite
, sumaišykite viename dubenyje
. Smulkiai
supjaustykite
žaliuosius svogūnus ir krapus, suberkite į salotas. Salotas užpilkite majonezu, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.
Rezultatas – labai paprastos, bet skanios bulvių ir kiaušinių salotos. Jos tiks prie sūdytos, rūkytos žuvies arba mėsos.