Skaniausia žiemos „Adžika”. Daugelį metų patikrintas receptas

Adžika – tai aštrus prieskonis, plačiai naudojamas Kaukazo virtuvėje. Jis yra pastos konsistencijos ir paprastai gaminamas iš raudonųjų arba žaliųjų paprikų, pomidorų, česnakų ir įvairių prieskonių.

Adžika gali būti patiekiamas su mėsos ir žuvies patiekalais, taip pat gali būti naudojamas kaip kitų padažų ir padažų sudedamoji dalis. Yra daug adžikos receptų, kurie gali skirtis priklausomai nuo regiono ir jūsų pageidavimų

. Paruoškime gardžią adžiką žiemai.

Ingredientai: 1:

  • Pipirai – 2 kg;
  • Pomidoras – 2 kg;
  • aštrioji paprika – 2 vnt;
  • Pipirai – 3 vnt;
  • Česnakai – 10 skiltelių;
  • petražolės – 70 g;
  • Sausas bazilikas – 1 šaukštelis;
  • Hmeli Suneli – 1 šaukštelis;
  • maltos kalendros – 1 šaukštelis;
  • Šamanas – ¼ šaukštelio;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • Cukrus – 2 valg. šaukštai.

Adžikos paruošimas:

Pomidorus supjaustykite į 4 skilteles, nulupkite paprikos vidų ir sėklas, perpjaukite išilgai pusiau. Paprikas ir pomidorus sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos tyrės

. Pomidorų tyrę ir paprikas sumaišykite puode ir virkite ant silpnos ugnies. Petražoles ir česnaką

smulkiai supjaustykite

ir suberkite į paprikų ir pomidorų mišinį

. Į mišinį suberkite džiovintus bazilikus, „Hopli Suneli”, kalendras, „Chaman”, druską ir cukrų. Įmaišykite prieskonius ir virkite adžiką 20-25 minutes.

Самая вкусная Аджика на зиму. Проверенный годами рецепт

Sudėkite adžiką į stiklainius, uždarykite ir padėkite, kol atvės. Tai skanus žiemos užkandis prie bet kokio patiekalo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *