Skaniausia man žinoma mėsos kukulių sriuba. Naminis receptas be jokio triukšmo

Sriuba su mėsos kukuliais – tai patiekalas, paplitęs daugelio pasaulio tautų virtuvėse. Jo istorija siekia antikos laikus. Mėsos kukuliai ir sriubos su jais atsirado senovėje.

Pavyzdžiui, senovės Romoje mėsos kukuliai buvo populiarus patiekalas, patiekiamas su įvairiais padažais ir prieskoniais

. Europoje sriuba su mėsos kukuliais ypač išpopuliarėjo viduramžiais

.

Tada mėsos kukulių pradėta dėti į sriubas, kad jos įgautų sodresnį skonį ir aromatą. Laikui bėgant sriubos su mėsos kukuliais receptas keitėsi

. Papasakosime, kaip paruošti naminę sriubą su mėsos kukuliais.

Ingredientai: 1:

  • Mėsinė jautiena – 500 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltelių pavidalo džiūvėsėliai – 2 valg;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • rūkytos paprikos – ½ šaukštelio;
  • džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
  • itališkų žolelių – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • Baltasis svogūnas – 1 vnt;
  • Mėlynasis svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • Vanduo – 3 litrai;
  • Bulvės – 6 vnt;
  • Grikiai – 6 šaukštai.

Sriubos su mėsos kukuliais paruošimas:

Į dubenį su malta mėsa suberkite druską ir cukrų, taip pat rūkytą papriką, džiovintą česnaką, itališkas žoleles ir maltus juoduosius pipirus. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį ir suberkite į ją džiūvėsėlius, išmaišykite mėsą iki tirštos, lipnios

masės. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus

.

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite mėsos kukulius iš abiejų pusių po 4-5 min.

Tuomet smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir svogūną, pakepinkite atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų

. Nuluptas morkas supjaustykite mažais kubeliais

, sudėkite

prie svogūnų ir kepkite dar 5 min. Apkepą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, pakepkite porą minučių.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais

.

Bulves ir grikius sudėkite į puodą su vandeniu, virimo metu pašalinkite putas

. Tada į puodą sudėkite kepsnį, kelias minutes virkite po dangčiu, įdėkite porą lauro lapų. Į sriubą sudėkite mėsos kukulius, virkite sriubą 15 minučių po dangčiu.

Самый вкусный суп с фрикадельками, который я знаю. Домашний рецепт без заморочек

Išvirus sriubą galite papildyti smulkintomis petražolėmis ir krapais.

Самый вкусный суп с фрикадельками, который я знаю. Домашний рецепт без заморочек

Gausite sultingą, sočią sriubą su mėsos kukuliais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *