Grybai labai harmoningai dera su grietine ir grietinėle, o sriuboje jie tiesiog nuostabiai dera.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
grybų, 200 g;
– bulvių, 2 vnt;
– morkų ir svogūnų, po 1 vnt;
– grietinėlės arba pieno, 100 g;
– lydyto sūrio, 1 vnt;
– krapų, ryšulėlis
; – druskos ir pipirų pagal skonį;
– augalinio aliejaus.
Puodą su 2 litrais vandens statykite ant ugnies
.
Bulves ir morkas nulupkite, bulves supjaustykite kubeliais, kaip paprastai darote sriubai
.
Bulves supilkite į verdantį vandenį ir, sumažinę ugnį, virkite apie 10 minučių.
Morkas
sutarkuokite
, svogūnus supjaustykite kubeliais
. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas, po 5 minučių sudėkite grybus, išmaišykite masę ir troškinkite 5 minutes.
Daržoves ir grybus sudėkite į puodą ir sriubą virkite 7 minutes.
Lydytą sūrį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą – masę maišykite, kol sūris išsilydys
.
Tai trunka apie 5-8 minutes. Supilkite grietinėlę arba pieną, sūrį galite sudėti kartu.
Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite sriubą, įberkite krapų ir virkite dar 3 minutes.

Prie sriubos galite patiekti duonos džiūvėsėlių su česnaku: augaliniame aliejuje pakepinkite bet kokios duonos gabalėlius, išdėliokite juos ant popierinio rankšluosčio. Išspauskite česnaką, sudėkite viską į maišelį ir gerai įtrinkite – skrebučiai paruošti.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

