Grybai labai harmoningai dera su grietine ir grietinėle, o sriuboje jie tiesiog nuostabiai dera.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
grybų, 200 g;
– bulvių, 2 vnt;
– morkų ir svogūnų, po 1 vnt;
– grietinėlės arba pieno, 100 g;
– lydyto sūrio, 1 vnt;
– krapų, ryšulėlis
; – druskos ir pipirų pagal skonį;
– augalinio aliejaus.
Puodą su 2 litrais vandens statykite ant ugnies
.
Bulves ir morkas nulupkite, bulves supjaustykite kubeliais, kaip paprastai darote sriubai
.
Bulves supilkite į verdantį vandenį ir, sumažinę ugnį, virkite apie 10 minučių.
Morkas
sutarkuokite
, svogūnus supjaustykite kubeliais
. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas, po 5 minučių sudėkite grybus, išmaišykite masę ir troškinkite 5 minutes.
Daržoves ir grybus sudėkite į puodą ir sriubą virkite 7 minutes.
Lydytą sūrį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą – masę maišykite, kol sūris išsilydys
.
Tai trunka apie 5-8 minutes. Supilkite grietinėlę arba pieną, sūrį galite sudėti kartu.
Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite sriubą, įberkite krapų ir virkite dar 3 minutes.
Prie sriubos galite patiekti duonos džiūvėsėlių su česnaku: augaliniame aliejuje pakepinkite bet kokios duonos gabalėlius, išdėliokite juos ant popierinio rankšluosčio. Išspauskite česnaką, sudėkite viską į maišelį ir gerai įtrinkite – skrebučiai paruošti.