Čichirtma – tradicinis gruzinų patiekalas, tai tiršta sriuba, kurios pagrindą sudaro vištienos arba avienos sultinys. Šis patiekalas pasižymi maistingumu ir sodriu skoniu
. Čikhirtma ruošiama iš paprastų ingredientų, tačiau gaminimo procesas reikalauja dėmesio ir kruopštumo. Šios sriubos ypatumas – tirštinimui naudojami miltai, taip pat kiaušinių tryniai, kurie patiekalui suteikia kreminę tekstūrą. Verdant
sriubą mėsa verdama, kol paruošta, tada atskiriama nuo kaulų ir supjaustoma gabalėliais. Sultinys perkošiamas, į jį įmaišoma su riebalais pakepintų miltų ir uždengiama dangčiu.
papasakosime, kaip virti čikhirtą
Ingredientai: 1:
- Vištiena – 1,5 kg;
- svogūnai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Miltai – 2 valg;
- kalendros – 40 g;
- krapai – 20 g;
- Vyno actas 5 % – 2 valgomieji šaukštai;
- Druska – ½ valgomojo šaukšto.
Chihirtma paruošimas:
Išvirkite vištieną, kol išvirs, išimkite iš sultinio. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį riebaluose, nuimtuose nuo sultinio viršaus.
Smulkiai supjaustykite kalendrą, į miltus įpilkite porą samčių sultinio ir pasūdykite
.
Sudėkite svogūną į puodą su sultiniu, supilkite į jį miltų ir sultinio mišinį.
Užvirinkite sultinį, tuo metu išimkite iš vištienos odą ir kaulus. Į sultinį suberkite krapus, įberkite druskos ir palikite 5 minutes virti be dangčio
. Atskirame inde suplakite kiaušinius ir supilkite sultinio samtį
.
Kiaušinių masę supilkite į sultinį, nuolat maišydami puodo turinį.
Prieš virimo pradžią į sriubą įdėkite vištieną, vėl virkite iki virimo pradžios. Tuo metu sudėkite kalendras, išmaišykite.
Rezultatas – skani aromatinga gruziniška sriuba. Verta pabandyti ją išvirti bent kartą, tai sotus ir sveikas patiekalas.