Čichirtma – tradicinis gruzinų patiekalas, tai tiršta sriuba, kurios pagrindą sudaro vištienos arba avienos sultinys. Šis patiekalas pasižymi maistingumu ir sodriu skoniu
. Čikhirtma ruošiama iš paprastų ingredientų, tačiau gaminimo procesas reikalauja dėmesio ir kruopštumo. Šios sriubos ypatumas – tirštinimui naudojami miltai, taip pat kiaušinių tryniai, kurie patiekalui suteikia kreminę tekstūrą. Verdant
sriubą mėsa verdama, kol paruošta, tada atskiriama nuo kaulų ir supjaustoma gabalėliais. Sultinys perkošiamas, į jį įmaišoma su riebalais pakepintų miltų ir uždengiama dangčiu.
papasakosime, kaip virti čikhirtą
Ingredientai: 1:
- Vištiena – 1,5 kg;
- svogūnai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Miltai – 2 valg;
- kalendros – 40 g;
- krapai – 20 g;
- Vyno actas 5 % – 2 valgomieji šaukštai;
- Druska – ½ valgomojo šaukšto.
Chihirtma paruošimas:
Išvirkite vištieną, kol išvirs, išimkite iš sultinio. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį riebaluose, nuimtuose nuo sultinio viršaus.
Smulkiai supjaustykite kalendrą, į miltus įpilkite porą samčių sultinio ir pasūdykite
.
Sudėkite svogūną į puodą su sultiniu, supilkite į jį miltų ir sultinio mišinį.
Užvirinkite sultinį, tuo metu išimkite iš vištienos odą ir kaulus. Į sultinį suberkite krapus, įberkite druskos ir palikite 5 minutes virti be dangčio
. Atskirame inde suplakite kiaušinius ir supilkite sultinio samtį
.
Kiaušinių masę supilkite į sultinį, nuolat maišydami puodo turinį.
Prieš virimo pradžią į sriubą įdėkite vištieną, vėl virkite iki virimo pradžios. Tuo metu sudėkite kalendras, išmaišykite.
Rezultatas – skani aromatinga gruziniška sriuba. Verta pabandyti ją išvirti bent kartą, tai sotus ir sveikas patiekalas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

