Skaniausia gruziniška vištienos sriuba. Maistingas ir sotus sultinys

Čichirtma – tradicinis gruzinų patiekalas, tai tiršta sriuba, kurios pagrindą sudaro vištienos arba avienos sultinys. Šis patiekalas pasižymi maistingumu ir sodriu skoniu

. Čikhirtma ruošiama iš paprastų ingredientų, tačiau gaminimo procesas reikalauja dėmesio ir kruopštumo. Šios sriubos ypatumas – tirštinimui naudojami miltai, taip pat kiaušinių tryniai, kurie patiekalui suteikia kreminę tekstūrą. Verdant

sriubą mėsa verdama, kol paruošta, tada atskiriama nuo kaulų ir supjaustoma gabalėliais. Sultinys perkošiamas, į jį įmaišoma su riebalais pakepintų miltų ir uždengiama dangčiu.

papasakosime, kaip virti čikhirtą

Ingredientai: 1:

  • Vištiena – 1,5 kg;
  • svogūnai – 2 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Miltai – 2 valg;
  • kalendros – 40 g;
  • krapai – 20 g;
  • Vyno actas 5 % – 2 valgomieji šaukštai;
  • Druska – ½ valgomojo šaukšto.

Chihirtma paruošimas:

Išvirkite vištieną, kol išvirs, išimkite iš sultinio. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį riebaluose, nuimtuose nuo sultinio viršaus.

Smulkiai supjaustykite kalendrą, į miltus įpilkite porą samčių sultinio ir pasūdykite

.

Sudėkite svogūną į puodą su sultiniu, supilkite į jį miltų ir sultinio mišinį.

Užvirinkite sultinį, tuo metu išimkite iš vištienos odą ir kaulus. Į sultinį suberkite krapus, įberkite druskos ir palikite 5 minutes virti be dangčio

. Atskirame inde suplakite kiaušinius ir supilkite sultinio samtį

.

Kiaušinių masę supilkite į sultinį, nuolat maišydami puodo turinį.

Prieš virimo pradžią į sriubą įdėkite vištieną, vėl virkite iki virimo pradžios. Tuo metu sudėkite kalendras, išmaišykite.

Rezultatas – skani aromatinga gruziniška sriuba. Verta pabandyti ją išvirti bent kartą, tai sotus ir sveikas patiekalas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *