Skaniau už bet kokią duoną. Imam bulvių košę ir 1 kiaušinį: paprastas skanių plokštainiukų receptas

Bulvių plokštainis – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jis gaminamas iš lengvai prieinamų ingredientų, o jam paruošti nereikia daug laiko.

Įvairios pasaulio virtuvės turi savų bulvių plokštainio variantų. Jie kepami keptuvėje arba orkaitėje, į juos dedama įvairių prieskonių ir įdarų. Priklausomai nuo recepto, bulvių plokštainis gali būti minkštas ir purus arba traškus ir plonas.

Bulvių plokštainis gali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie kitų patiekalų. Jie tinka su padažais, salotomis ir mėsos patiekalais.

Sudedamosios dalys:

  • bulvės – 2 vnt;
  • kiaušinis – vnt;
  • sūris – 40 g;
  • miltai – 2 valg;
  • žaliasis svogūnas – 15 g;
  • druska – ⅓ šaukštelio.

Bulvių plokštainio paruošimas:

Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Sutarkuokite sūrį ir kartu su kiaušiniu įmaišykite į bulves

. Į masę supilkite miltus ir išmaišykite. Smulkiai susmulkinkite žalius svogūnus, sudėkite į mišinį, įberkite druskos, pasirinktinai pipirų ir pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.

Masę išmaišykite, sudėkite ant keptuvės su augaliniu aliejumi

.

Вкуснее любого хлеба. Беру картофельное пюре и 1 яйцо: простой рецепт ароматной лепёшки

Kepkite plokštainį ant vidutinės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kol taps auksinis.

Вкуснее любого хлеба. Беру картофельное пюре и 1 яйцо: простой рецепт ароматной лепёшки

Rezultatas – skanus bulvių plokštainis. Jis gali būti geras įprastos duonos pakaitalas, patiekiamas prie mėsos patiekalų ir sriubų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *