Skaniau už barščius ir soliaką: šią sriubą suvalgau vienu ypu. Paprastas ir greitas receptas

Gerai pažįstamas barščių, šči ir soliakos pavadinimas atsirado tik Petro Didžiojo laikais. Iki tol tradiciniai skysti patiekalai nebuvo įtraukti į sriubų sąrašą.

XVI-XVII a. kulinarijos knygose galima rasti skyrių, kuriuose pateikiami įvairūs sūrymo,

sriubos

, soljankos ir kitų

sriubų

gaminimo būdai. Visi šie patiekalai buvo vadinami vienu apibendrintu pavadinimu – sriuba

. Norime pateikti paprastos vištienos sriubos su ciberžole receptą.

Vištienos sriubos ingredientai:

  • Vištienos filė – 300 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – šaukštelis;
  • vandens – 1,5 litro;
  • ciberžolės – ⅓ šaukštelio;
  • bulvės – 2 vnt;
  • porai – vnt;
  • saldžioji paprika – vnt;
  • morkų – vnt;
  • svogūnas – vnt.

Vištienos sriubos paruošimas:

Supjaustykite svogūnus mažais kubeliais, pakepinkite puode nedideliame kiekyje augalinio ir sviesto aliejaus. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, nusiųskite prie svogūnų, pabarstykite druska ir ciberžole.

Porus smulkiai supjaustykite, nusiųskite į puodą su likusiais ingredientais, išmaišykite ir toliau kepkite

.

Morkas supjaustykite mažomis tarkavimo formelėmis, sudėkite jas prie kepamos vištienos filė.

Smulkiai

supjaustykite

nuluptą iš vidaus papriką, taip pat bulves

.

Sudėkite daržoves į puodą, turinį užpilkite vandeniu.

15 minučių virkite sriubą uždengę dangčiu

.

Patiekalą papildykite pora skiltelių smulkinto česnako ir smulkintomis petražolėmis. Po 15 minučių sriubą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Вкуснее, чем борщ и солянка: такой суп съедаю за раз. Простой и быстрый рецепт

Atskirame dubenyje reikia suplakti kiaušinius, plona srovele supilti į sriubą ir išmaišyti. Belieka troškinį virti dar apie 5-10 minučių.

Вкуснее, чем борщ и солянка: такой суп съедаю за раз. Простой и быстрый рецепт

Ši vištienos sriuba verdama apie pusvalandį, o sotumu nenusileidžia klasikiniam vištienos sultiniui. Sriubą galite patiekti su grietine arba majonezu.

Вкуснее, чем борщ и солянка: такой суп съедаю за раз. Простой и быстрый рецепт

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *