Skani ir aromatinga sriuba. Mano vyras visada prašo dar, o mano vaikai prašo, kad ją gamintų tik jam.

Sriubos yra svarbi žmogaus mitybos dalis. Jos gali būti maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralų ir skaidulų, šaltinis, taip pat skysčių, kurių organizmui reikia vandens ir druskų pusiausvyrai palaikyti, šaltinis.

Sriubos stimuliuoja skrandį, skatindamos skrandžio sulčių gamybą, o tai padeda pagerinti virškinimą

.

Jose gausu skysčių ir skaidulų, kurios padeda jaustis sotiems su mažiau kalorijų.

Kai kuriose sriubose, pavyzdžiui, tose, į kurias pridėta ankštinių daržovių ar daržovių, gausu kalcio ir kitų mineralų, būtinų kaulų sveikatai.

Pasigaminkite aromatingą ir skanią sriubą

Sudedamosios dalys: 1:

  • kopūstai – 400 g;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • konservuotų pomidorų – 300 g;
  • bulvės – 2 vnt;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • maltos mėsos – 400 g;
  • morkos – vnt;
  • saldžioji paprika – 3 vnt;
  • virinto vandens – 1,7 litro;
  • lauro lapai – vnt.

Sriubos paruošimas:

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kopūstus, kol suminkštės. Į kopūstus suberkite druską ir cukrų, tada sudėkite konservuotus pomidorus, išmaišykite.

Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir siųskite kepti kartu su kopūstais

.

Susmulkinkite česnaką, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje

. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį su česnaku keptuvėje. Į svogūnus ir česnakus sudėkite maltą mėsą, išmaišykite, pasūdykite ir kepkite 10 minučių.

Morkas supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į maltą mėsą. Taip pat smulkiai supjaustykite saldžiąją papriką, įmaišykite į maltą mėsą

. Į puodą taip pat sudėkite apkeptus kopūstus ir bulves, išmaišykite. Į puodą supilkite verdantį vandenį, uždenkite dangčiu ir virkite 25-30 min.

Tuo metu susmulkinkite žalumynus, išvirtus įpilkite į sriubą.

Gausite sočią kvapnią sriubą su malta mėsa.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *