Rūkytų šonkauliukų sriuba – aromatingas ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Rūkyti šonkauliai sriubai suteikia ypatingą skonį ir kvapą, o daržovės ir prieskoniai ją padaro dar sotesnę ir gardesnę.
Ši sriuba pravers žiemą, nes joje yra visų būtinų komponentų sveikai imuninei sistemai palaikyti.
Sotumo patiekalui suteikia ne tik šonkauliai, bet ir daržovės: bulvės ir kopūstai
.
Skoniu sriuba primena kitus patiekalus su rūkyta mėsa, pavyzdžiui, soliaką.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanią sriubą su rūkytais šonkauliukais
Ingredientai: 1:
- Rūkyti kiaulienos šonkauliai – 400 g;
- Rauginti kopūstai – 150 g;
- bulguro – 80 g;
- Bulvės – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Vanduo – 2 litrai;
- Druska – šaukštelis;
- Džiovintas bazilikas – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- Paprikos – 1 šaukštelis.
Sriubos su rūkytais šonkauliais paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Puode užvirinkite vandenį, į jį suberkite nuplautą bulgurą ir bulves
. Po dangčiu virkite bulgurą ir bulves, kol bus paruošti. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, suberkite džiovintus bazilikus, džiovintus česnakus, druską, papriką.
Keptuvėje išmaišykite prieskonius, sudėkite raugintus kopūstus
.
Sudėkite šonkauliukus į bulves ir bulgurą, virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 10 min.
Sudėkite į sriubą, virkite po dangčiu dar 10 min. pagal skonį pasūdykite.

Išvirtą sriubą galite papildyti šviežiomis žolelėmis. Po 10 minučių atvėsę galite paragauti šios skanios sriubos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

