Šis receptas niekada nenustoja būti aktualus. Mano uošvė man papasakojo, kaip pasigaminti skanius mėsos pyragus.

Pirožki su mėsa yra tradicinis ir labai populiarus patiekalas, užimantis ypatingą vietą rusų virtuvėje ir daugelio kitų tautų kulinarinėse tradicijose. Šie kvepiantys, rauginti produktai ne tik džiugina savo skoniu, bet ir suteikia šilumos bei jaukumo jausmą.

Jų populiarumo paslaptis – ne tik gausus įdaras, bet ir galimybė naudoti įvairių rūšių tešlą.

Tai gali būti mielinė tešla, dėl kurios pyragai tampa lengvi ir orūs, arba sluoksniuota tešla, kuri suteikia jiems išskirtinį skonį. Pyragų įdarą dažnai sudaro įvairi mėsa – jautiena, kiauliena, vištiena ar net kalakutiena – pagardinta svogūnais, prieskoniais ir kartais šviežiomis žolelėmis.

Kiekvienas receptas yra unikalus dėl savitų ingredientų derinių, atspindinčių individualius šeimos ar regiono pomėgius ir kulinarines tradicijas.

Tešlos ingredientai:

  • bulvės – 3 vnt;
  • vanduo – 500 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • gyvosios mielės – 40 g;
  • augalinis aliejus – 10 ml;
  • miltai – 600 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Mėsa – 700 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druska – 10 g.

Mėsos paplotėlių paruošimas:

Išvirkite nuluptas bulves ir sumeskite jas į sultinį. Mieles užpilkite trupučiu šilto vandens, suberkite cukrų ir išmaišykite

. Į miltus suberkite bulvių mišinį, druską, tada mieles, išminkykite minkštą elastingą ir lipnią tešlą. Tešlą patepkite augaliniu aliejumi ir palikite šiltai pakilti po rankšluosčiu

. Įdarui į maltą mėsą per mėsmalę sudėkite svogūną, įberkite druskos ir išmaišykite. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedideles dalis.

Kiekvieną dalį padalykite į nedidelius ritinėlius, t. y. būsimus paplotėlius

.

Iškočiojame gumulėlius į nedidelius plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame įdarą ir uždarome viduje. šiek tiek išminkome paplotėlius, kad jie būtų plokštesni.

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame paplotėlius aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.

Этот рецепт не перестает быть актуальным. Свекруха рассказала, как приготовить вкусные мясные пирожки

Gausite skanaus skonio mėsos paplotėlius. Tai įprastas paplotėlių receptas, kuris kartu nenustoja būti aktualus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *