Švelnios salotos „Ananasas” taps bet kokio stalo puošmena. Joms paruošti reikės:

- Reikės: 230 g vištienos filė;
- 230 g grybų;
- 100 g kietojo sūrio;
- 200 g ananasų;
- 4 kiaušinių;
- 1 svogūnas;
- 1 svogūnų ryšulėlis;
- 3 šaukštai aliejaus;
- 30 g smulkintų ir 25 g nesmulkintų graikinių riešutų;
- 4 šaukštai majonezo;
- svogūnas;
- morkos;
- druska;
- pipirai.
Išvirkite vištienos filė ir kiaušinius, kad jie spėtų atvėsti. Galite naudoti konservuotus ananasus. Sūriui tinka bet koks sūris, kuris gerai trinamas tarka. Grybus taip pat galima naudoti bet kokius, svarbiausia, kad būtų švieži.

Tokiu būdu filė geriau iškepa. Pirmiausia ją užpilkite vandeniu, tada ištraukite ir uždenkite vandeniu ant viryklės. Palaukite, kol užvirs, ir vėl įdėkite filė į puodą. Šalia jos sudėkite morkas, svogūną, porą žirnelių juodųjų pipirų. Užvirus nuimkite putas, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palaukite 20-25 minutes. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos įberkite druskos. Nuėmę nuo ugnies ir neišėmę mėsos palikite ją natūraliai atvėsti sultinyje.
Nuplaukite grybus ir leiskite jiems nudžiūti. Tada supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Sudėkite į keptuvę ir kepkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs. Sudėkite grybus ir kepkite nuolat maišydami, kol išgaruos skystis. Prieš išjungdami pasūdykite.

Virtą filė ir kiaušinius smulkiai supjaustykite kubeliais. Nuo šviežio ananaso pašalinkite odelę, išpjaukite šerdį, o likusį minkštimą smulkiai supjaustykite. Sudėkite grybus ir ananasus į koštuvą, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su kiaušiniais ir majonezu. Į mėsą taip pat įmaišykite majonezo ir pipirų. Neskaldytus riešutus padalykite į puseles. Likusi dalis turi būti trupinių pavidalo.

Grybus sudėkite į ovalų indą. Ant viršaus sudėkite mėsą. Stenkitės suformuoti ovalo formą, panašią į ananaso. Ant vištienos sudėkite ananaso griežinėlius. Apibarstykite juos sūriu ir kiaušiniu. Iš visų pusių aptepkite majonezu. Ant viršaus nupieškite tinklelį. Vietoj vaisių žvynelių dėkite graikinių riešutų puseles. Vienoje pusėje iš svogūnų laiškų padarykite ananaso uodegą. Patiekite iš karto, kad ananasai neištižtų.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

