Daugeliui žmonių kebabas yra ne tik patiekalas, bet ir tikras ritualas. Ant ugnies kepta mėsa ne tik skanesnė, bet ir sveikesnė organizmui. Tačiau ne mažiau svarbus vaidmuo kebabo rituale tenka užkandžiams. Ką galima naudoti kaip užkandį prie kebabų
? Prie ant grotelių keptos mėsos tinka marinuoti arba sūdyti agurkai, pomidorai, paprikos ir kitos daržovės.
Pomidorai, agurkai, saldžiosios paprikos, ridikėliai ir prieskoninės žolelės – tai klasikiniai kebabų vakarėlio pasirinkimai.
Daržovėse yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, taip pat skaidulų, kurios palengvina virškinimą.
Paruoškime skanų paprastą užkandį kebabams
Ingredientai: 1:
- Pomidorai – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- krapai – ryšulėlis.
Padažo ingredientai:
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- džiovintų bazilikų – 1 šaukštelis;
- Medus – 1,5 šaukštelio;
- Obuolių sidro actas – 1,5 šaukštelio;
- Druska – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais, česnaką sutarkuokite. Į stiklainį sluoksniais dėliojame svogūnus ir krapus, tada pomidorus, tada česnakus
, sluoksnius kaitaliodami, kol visiškai užpildysime stiklainį. Atskirame dubenyje sumaišome augaliniame aliejuje džiovintus bazilikus, medų, obuolių actą ir druską. Šį mišinį supilkite į stiklainį, uždenkite ir atsargiai pakratykite.

Po valandos šaldytuve gausite paprastą užkandį kebabams. Tai puikus patiekalas, kuris papildys ant žarijų keptos mėsos skonį.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

