Salotos ne tik greitai ir lengvai paruošiamos, bet ir labai gražios – jei jas patieksite ant šventinio stalo, svečiams tikrai patiks.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
- šviežių agurkų, 2 vnt;
- morkų, 1 vnt;
- Pekino kopūstų, pusė;
- konservuotų žirnelių ir kukurūzų mažame stiklainyje;
- rūkyta dešra, 150 g;
- žaliųjų svogūnų ir prieskoninių žolelių, po ryšulėlį;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų, majonezo arba augalinio aliejaus.
Kepimo procesas
Sumaišykite daržoves, sudėkite žirnelius
ir
kukurūzus, susmulkintus žalumynus
ir
žaliuosius svogūnus,
plonais
šiaudeliais supjaustytą
dešrą
.
Išmaišykite ir paragaukite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Salotas
pagardinkite grietine, natūraliu jogurtu arba augaliniu aliejumi
.
Salotas galite suformuoti žiedu ir papuošti žalumynais, išdėlioti porcijomis arba patiekti tiesiog salotinėje.