Salotos ne tik greitai ir lengvai paruošiamos, bet ir labai gražios – jei jas patieksite ant šventinio stalo, svečiams tikrai patiks.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:

- šviežių agurkų, 2 vnt;
- morkų, 1 vnt;
- Pekino kopūstų, pusė;
- konservuotų žirnelių ir kukurūzų mažame stiklainyje;
- rūkyta dešra, 150 g;
- žaliųjų svogūnų ir prieskoninių žolelių, po ryšulėlį;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų, majonezo arba augalinio aliejaus.
Kepimo procesas
Sumaišykite daržoves, sudėkite žirnelius
ir
kukurūzus, susmulkintus žalumynus
ir
žaliuosius svogūnus,
plonais
šiaudeliais supjaustytą
dešrą
.
Išmaišykite ir paragaukite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Salotas
pagardinkite grietine, natūraliu jogurtu arba augaliniu aliejumi
.
Salotas galite suformuoti žiedu ir papuošti žalumynais, išdėlioti porcijomis arba patiekti tiesiog salotinėje.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

